Mistet viktige poeng i medaljekampen – Larvik

Mistet viktige poeng i medaljekampen

For første gang tapte Larvik en kamp i Kongstenhallen i Fredrikstad. Larvik var langt unna seier, selv om Fredrikstad til slutt kun vant 26-24 i søndagens eliteserieoppgjør.

Bortsett fra serieåpningen forrige sesong, hadde Larvik stått igjen med poengene i de øvrige 15 møtene mot Fredrikstad før søndagens kamp.

Emilie Christensen sendte Larvik i ledelsen i Kongstenhallen, men det var eneste gang Larvik var foran i oppgjøret, der Larvik møtte de to spillerne som hadde signert for Larvik, men som fikk kontraktene annullert.

Etter seks minutter ledet hjemmelaget 5-2 og Larvik tok time out, uten å finne nøkkelen til å stoppe Fredrikstad. Utover i omgangen fortsatte hjemmelaget å øke ledelsen. På det meste var hjemmelaget ni mål foran. Til pause var differansen på åtte mål – 18-10.

Larvik reduserte hjemmelagets ledelse utover i andre omgang, men først i sluttminuttene var gjestene helt nede på 2-3 mål bak.

– Det var to helt forskjellige omganger. Vi var ikke helt på fra start og gjorde flere feil. Så vant vi med seks i andre omgang og slapp inn kun åtte mål, mot 18 i første. Det er der forskjellen lå, sier June Andenæs til larvikhk.no.

Storhamar tapte i Kristiansand, dermed blir Hamar-laget stående på 29 poeng. Tertnes vant i Skien og har nå like mange poeng som Storhamar. Larvik følger på 4. plass, to poeng bak. Fredrikstad var fire poeng bak Larvik, men seieren førte laget fra plankebyen opp på 25 poeng, to bak Larvik.

Larvik har igjen Vipers og Storhamar. Storhamar skal først møte Skrim. Tertnes møter Fredrikstad og Vipers. Fredrikstad avslutter hjemme mot Rælingen. Om Larvik ender på samme poengsum som Tertnes og/eller Fredrikstad, er begge lag foran Larvik innbyrdes når sluttabellen er klar.

Neste kamp for Larvik er hjemmekampen mot Vipers i Boligmappa Arena Larvik onsdag 3. april kl. 18.30.

Fredrikstad–Larvik 26-24 (18-10). Eliteserien.
Målscorere Larvik: Mari Molid 10 (3), June Andenæs 3, Marthe Edvartsen 3, Karoline Lund 3 (1), Hege Løken 1, Mathilde Rivas-Toft 1, Martine Wolff 1, Maria Hjertner 1, Emilie Christensen 1.