Tap i Romania

Larvik får selskap av Zalau i kvartfinalen i EHF Cup etter at rumenerne var sterkest i søndagens kamp. Larvik tape 22-25 og er nummer to i gruppa før den avsluttende helgen.

Skrevet av Larvik HK

Zalau hadde vunnet hjemmekampene mot Höör og Banik Most og fullførte plettfritt på hjemmebane. Kristine Breistøl og Cassandra Tollbring ble Larviks viktigste scorere i kampen i Zalau.

Kristine Breistøl utliknet hjemmelagets ledelse to ganger i innledningen på kampen, men fra 2-2 fikk Zalau opp en tremålsledelse som de beholdt fra 6-3 til 12-9 rett før pause, da de økte til 13-9 ved sidebytte.

Larvik-skuddene hadde bedre adresse etter pause og to ganger omtrent midtveis i omgangen var Larvik like med rumenerne på 17-17 og 18-18. Derfra klarte igjen rumenerne å komme ett til to mål foran, før de satte tre på rad fra 22-21 til 25-21, før det hele endte 25-22.

Dermed topper rumenerne gruppa før siste spillerunde, ett poeng foran Larvik. Til helgen vet Larvik om de kan bli gruppevinner eller ikke når kampen starter, ettersom rumenernes kamp i Sverige starter tidligere.

Forrige helg var Larvik første lag som ble klar for kvartfinale. Denne helgen sikret også Zalau seg plass i kvartfinalen. Brest og Issy Paris misbrukte sine sjanser til å bli klare, mens Lada er tredje lag som er sikret plass i kvartfinalen.

Larvik dro til Romania med kun ni utespillere, etter at Thea Mørk ble syk dagen før avreise. I det siste har både Martine Wolff og Mathilde Rivas-Toft havnet på skadelisten.

Larviks målscorere: Kristine Breistøl 7, Cassandra Tollbring 6, Tonje Roth Berglie 4, Tamires Araujo 2, June Andenæs 1, Maria Hjertner 1, Emilie Christensen 1.