Åpnet med seier i EHF Cup – Larvik

Åpnet med seier i EHF Cup

Det var i perioder enkel motstand da Larvik åpnet EHF Cup med seier 28-23 over rumenske Zalau søndag.

Etter solide 15-7 til pause ble det jevnere etter hvilen.

– Det var en fartsfylt 1. omgang. Vi mistet kanskje litt av fokuset utover i 2. omgang, ettersom kampen i praksis var avgjort tidlig. Mot slutten koblet vi hodet litt mer på igjen og avsluttet med femmålsseier. Jeg synes det var en ok differanse. Jeg synes vi spilte bra både i angrep og forsvar, sier Cassandra Tollbring.

Larviks svenske bakspiller ble banens beste da Larvik noterte en positiv seier. Dette er den andre sesongen i den nye utgaven av EHF Cup, etter sammenslåingen med Cupvinnercupen.

Larvik har kun ett tidligere møte med Zalau. Det var i gruppespillet i Champions League 2001/02. Bortekampen endte uavgjort 29-29, men hjemme vant Larvik 31-27. HC Zalau, som het Silcotub Zalau da de møtte Larvik for 16 år siden, har hatt tre års opphold fra E-cupspill, men er tilbake nå.

Larvik måtte fortsatt klare seg uten Mathilde Rivas-Toft og Hege Løken. Førstnevnte kan være tilbake til uka.

June Andenæs vant EHF Cup da hun spilte i Lada, men ble gravid og spilte ikke de siste rundene i turneringen.

Höör åpnet gruppe D lørdag med knepen seier 28-27 hjemme mot Banik Most.

Larviks målscorere: Kristine Breistøl 9, Cassandra Tollbring 5, Maria Hjertner 5, Thea Mørk 2, Tonje Roth Berglie 2, Tamires Araujo 2, Martine Wolff 1, Emilie Christensen 1.