Bra innsats i Ungarn – Larvik

Bra innsats i Ungarn

Larvik-jentene gikk tøft ut mot Ferencváros og lot seg ikke stresse av trøkket i hallen, men hjemmelaget vant oppgjøret 37-33.

Kristine Breistøl satte tonen fot kvelden med kampens første mål. Hun hadde scoret to da Larvik ledet 4-2 etter drøyt tre minutter, med derfra scoret Ferencváros (FTC-Rail Cargo Hungaria) tre på rappen og overtok ledelsen 5-4. Larvik hang på ett og to mål bak til ti minutter før sidebytte. Hjemmelaget var foran med tre da lagene gikk i garderoben.

Flertallet av dagens Larvik-spillere hadde bare én kamp bak seg i turneringen, men tidvis så det ikke slik ut i heksegryta i Budapest.

Larvik var bare to mål bak (22-20) etter seks minutter av 2. omgang. 12 minutter før slutt ledet hjemmelaget 35-29, men gjestene ga seg ikke. Det så lenge ut til at Larvik kunne klare «uavgjort» etter pause, men endte til slutt fire mål bak og tapte omgangen med ett mål.

En sterk innsats av Larvik-jentene, som tydelig viser at favorittene ikke skal ta noe for gitt.

Av de åtte møtene mellom lagene har det stort sett endt med hjemmeseier. Unntaket var i 2012/13, da Larvik vant begge kampene. På åtte møter før dagens kamp hadde Larvik vunnet fem og tapt to mot den ungarske hovedstadsklubben.

Thüringer–Vardar spilles søndag.

Larviks målscorere: Kristine Breistøl 9, Cassandra Tollbring 6, Maria Hjertner 4, Emilie Christensen 4, Tamires Araujo 4, Mathilde Rivas-Toft 3, Martine Wolff 2, Tonje Roth Berglie 1.