Europamestere! – Larvik

Europamestere!

De tre Larvik-spillerne Sanna Solberg, Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic kunne smykke seg med gullmedaljer etter EM-finalen mot Nederland søndag.

Det ble en spennende finale, der Nederland ledet 9-6 etter 13 minutters spill i Scandinavium i Göteborg. De norske jentene klarte å hente opp forspranget og til pause var lagene like langt, på stillingen 15-15.

Tidligere Larvik-spiller Nora Mørk, som kommer til Larvik med sin nye klubb Győr i mars, var toneangivende målscorer for Norge i finalen med sine 12 mål.

De norske jentene klarte å snu det til sin fordel i 2. omgang og ledet 26-21 da lagene hadde halve omgangen igjen å spille. Denne ledelsen klarte Norge å forsvare, selv om det var nære nok for nederlenderne, med to reduseringer på slutten. Da de hadde muligheten til å utligne og skaffe ekstraomganger i sluttsekundene, gikk imidlertid ballen i et nederlandsk ben og Håndballjentene kunne juble for seier.

Sandra Toft ble kåret til mesterskapets beste målvakt og Danmark endte på 4. plass i mesterskapet, som hadde finalespillet i Scandinavium i Göteborg. Finalen hadde turneringens høyeste tilskuerantall, 11 037 tilskuere.