Ny cupfinalefest – Larvik

Ny cupfinalefest

Larvik Håndballklubb er klar for sin 15. cupfinale på rad etter å ha vunnet 32-26 over Vipers i et fullsatt Aquarama.

Larvik-jentene tok fart mot klubbens 21. NM-finale totalt fra start og ledet 3-0 da de to beste lagene i Norge for tiden møttes for første gang denne sesongen.

Amanda Kurtović fortsatte der hun slapp i Partille. I Kristiansand fortsatte storspillet både som skytter og ballfordeler.

Larvik ledet 15-10 til pause. Tidligere Larvik-spiller Linn Jørum Sulland er klarert for spill etter kneskaden som satte henne utenfor OL. Hun scorte på to straffer før pause, men slapp først til i spillet fra begynnelsen av 2. omgang. Hun prikket inn flere mål og fire ganger ga hun Vipers kontakt tre mål bak, før Thorey Stefansdottir sørget for liv da Vipers kom to mål bak, på stillingen 22-24. Larvik tok time out, scoret fire på rappen og etter det var ikke vertene i nærheten av avansement.

Marit Malm Frafjord var solid på linja og tok vare på sine sjanser. Hun scoret på alle sine sju forsøk og passerte underveis 250 mål i Larvik-drakta.

Gro Hammerseng-Edin nådde 100 mål i NM for Larvik.

Dette var Larviks tredje møte med Vipers i cupen. Den regjerende mesteren har 16 NM-gull og har vunnet de åtte siste NM-finalene. Nå blir det finale mot Tertnes, som vant 31-27 over Sola i sin semifinale.

Det niende cupmøtet med Tertnes er reprise på NM-finalen for tre år siden.

Det er NM-finale 29. desember i Oslo Spektrum.

Larviks målscorere: Amanda Kurtović 8, Marit Malm Frafjord 7, Gro Hammerseng-Edin 4, Thea Mørk 3, Alina Wojtas 3, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2, Vilde Ingeborg Johansen 2, Kristine Breistøl 2, Sanna Solberg 1.