Ferskingenes aften i Arena – Larvik

Ferskingenes aften i Arena

Larvik vant kontrollert med 18 mål mot Fredrikstadi uten å "gå helt i kjellern". Det som gledet aller mest var at noen av de ferskeste spillerne fikk prege kampen på en meget positiv måte..

Sanna Solberg debuterte for Larvik i kampen mot Halden forrige helg. Der fikk vi se noen glimt av hva bærumsjenta kan tilføre laget, men debutantnervene kom nok litt i veien og det ga noen skuddbom vi ikke er vant til å se fra den kanten. I kveld strålte hun og satt inn seks baller på den halvtimen hun spilte. Vi fikk se henne for full spiker i kontringsspillet og som meget sikker avslutter fra kantposisjon. I 1. omgang fikk vi i tillegg se henne i enden av en flyver. Med en lang «teleskop arm» henten hun ned Karos pasning og lurte den enkelt inn bak Fredrikstads målvakt. En flott prestasjon!

Alina Wojtas vat også litt mo i knærnea i hjemmedebuten forrige helg. I dag fikk vi se en annen utgave av Ala, med langt større fart i beina banket hun inn 4 baller fra distanse og leverte flere gode innspill til linjespillerne. Juryen i Arena var så fornøyd med Ala at de ga henne prisen som Larviks beste spiller.

Tredje fersking som imponerte oss i kveld er ikke ny i klubben, men fortsatt relativt fersk i elitesammenheng og heter Vilde Ingeborg Johansen. Staverns-jenta ble nylig tatt ut til A-landslagets dagssamling i slutten av september, da passet det bra og vise publikum at det er fortjent. Vilde beveget seg smart inne på linja og imponerte med noen meget solide mottak og variert skyting. Ved en anledning forsøkte to Fredrikstad-spillere å holde henne unna mål, det var nok en for lite, for Vilde ristet av seg begge og truet ballen inn i Fredrikstad-buret. Vilde endte kvelden med fem nettkjenninger.

Fredrikstad hang med til det var spilt tjue ca. tjue minutter av første omgang, da forlot toget perrongen uten gjestene ombord. Larvik gikk fra en firemålsledelse til 18-7 til pause, mye takket være et beveglig forsvarsspill og noen dødlige kontringer. Etter pause rykket Larvik raskt til en ledelse på 14 mål. Det neste kvarteret holdt den avstanden seg stabil, før Larvik slo til med en spurt som ga 5-0 og sluttresulatat 34-16.

Kommende uke skal Larvik spille to kamper i ligaen. Onsdag er Storhamar verter i Prestrudhallen og på lørdag er det duket for gjensyn med en gammel kjenning, da tar Gunnar Pettersen med seg Vipers Kristiansand til Arena Larvik. Kampstart kl.1600.