Håndballfeber ble til håndballfest! – Larvik

Håndballfeber ble til håndballfest!

Larvik og Team Tvis Holstebro fikk utfolde seg foran en stappfull Rønholthall i Bamble i ettermiddag. Hele 470 tilskuere var på plass og de ble vitner til et fartsfylt og underholdende oppgjør som Larvik vant 39-35 etter at lagene gikk til pause på 17-17.

Rammen rundt kampen inspirerte lagene til å gi full gass fra start, i alle fall fremover på banen. Team Tvis Holstebro var det førende laget i den første delen av kampen og ledet 13-8 på det meste. Larvik kom med en fin spurt i slutten av omgangen, anført av en pigg Anja Hammerseng-Edin, og sørget for at det stod uavgjort halvveis i kampen.

Larvik gikk rett i strupen på Team Tvis Holstebro etter hvilen og beholdt initiativet kampen ut. På det meste ledet Larvik med 7 mål. Rett før slutt stod det 39-32 på tavlen.  Kampen ble gjennomført i et meget høyt tempo. Kanskje ikke så rart da dette nok er to av de mest løpsvillige lagene i Europeisk håndball. Begge lagene skapte mye trøbbel for hverandre i ankomstspillet. Team Tvis Holstebro kom med sitt sedvanlige voldsomme trykk etter avkast og  Larvik med sitt varierte og gjennombruddshissige spill i sekundene etter ankomsten i angrep.

Hos Larvik var nok en gang Isabel Blanco solid og ble lagets toppscorer med 7 mål. Gro Hammerseng-Edin jobbet utrettelig i de minuttene hun spilte ,og er som alltid løpsvillig begge veier. Anja Hammerseng-Edin var definitivt med på å øke underholdningsverdien på kampen, det i sitt eget hjemfylke. Hun var den som startet snuoperasjonen i første omgang med tøffe gjennombrudd og fine frispillinger av medspillerne. Linka levrete dagens knallperle da hun dundret inn et grunnskudd fra høyre back som knapt noen i hallen rakk å se gå i mål. Det var ”Bolt-nivå” på den.

Hos danskene var det de kjente spillerne som dro lasset. Venstrekant Ann Grete Nørggaard ble lagets toppscorer med hele 12 mål, en blanding av spillemål og sikre og gode 7-metere. Samarbeidet mellom Kristina Kristiansen og linjespiller Mette Gravholt  vil nok fortsatt være et nøkkelelement i lagets angrepsspill. Ida Alstad fikk også vist seg frem i ettermiddag. Hun blir garantert en viktig brikke i sitt nye lag.

Til slutt må vi definitivt takke Bamble Håndball og publikum for et fantastisk bra arrangement. Vel blåst alle sammen!

Lagene møtes til ny kamp på lørdag , denne gangen i Helgerødhallen med HG Gokstad som arrangør. Kampstart kl.13:00.