Champions League-runde 1 – Larvik

Champions League-runde 1

Larvik vant som kjent sin første kamp i gruppespillet i Champions League på lørdag. I den andre kampen i puljen knuste FTC Rail Cargo Hungaria russiske Dinamo Volgograd på bortebane.

Gruppe A
Oltchim Valcea-Hypo 30-25

Her tok denne sesongens storfavoritt Oltchim Valcea en ventet seier mot østerrikske Hypo. Rumenerne besitter et stjernegalleri av en spillertropp, og selv om de ikke var helt på topp for dagen holdt det til en seier på fem mål, 30-25.
En ting som sikkert gledet hjemmepublikummet var Cristina Neagus come back i Champions League etter nesten 1 1/2 år på sidelinjen. Hun bidro med 4 mål.

Den andre kampen i puljen mellom Randers og tyske Buxtehuder spilles mandag kveld i Randers.

Gruppe B
Györ-Podravka 24-19
Krim- U Jolidon Cluj 28-27

I denne puljen vant begge favorittene Györ og Krim sine kamper. Györ tok i mot Podravka fra Kroatia på hjemmebane og kampen endte 24-19 i hjemmelagets favør.
Podravka startet kampen best anført av en meget spillesugen Sanja Damnjanovic som banket inn mål fra distanse. Hun endte opp som kampens toppscorer med 9 mål.
Györ overtok føringen av kampen i periode hvor vår norske landslagsmålvakt Katrine Lunde Haraldsen stengte buret.

Krim tok i mot rumenske U Jolidon Cluj. Den kampen ble nok mye jevnere enn hva som var forventet på forhånd. Det stod 15-13 til pause, noe som ble til 28-27 til slutt.  Krim førte kampen stort sett hele veien, men i en kort periode i andre omgang var faktisk Cluj forbi.
Krim har veldig mange nye spillere i sin stall denne sesongen og laget vil nok gradvis bli bedre jo lenger turneringen løper.

Gruppe D
Buducnost-Zvezda 29-21
Thüringer HC- Viborg 34-30

Regjerende mester Buducnost stiller med et relativt nytt mannskap denne sesongen, med en snittalder på 21 år. Mange var nok spente på hvordan det ville se ut når de tok i mot Zvezda Zvenigorod fra Russland i Podgorica. Russerne har et bra mannskap denne sesongen og det må sies å være noe overraskende at de ikke var i nærheten av Buducnost i kvalitet. Hjemmelaget ledet 15-9 til pause og det hele endte med seier 29-21.

Viborg knytter det seg alltid forventninger til når Champions League drar i gang. Denne gangen startet det ikke bra for danskene, for det endte med tap 34-30 på bortebane for de tyske mesterne fra Thüringer HC.