Mektig snuoperasjon – Larvik

Mektig snuoperasjon

Etter å ha ligget under 6-12 til pause i Spania hadde Larvik en "levende vegg", snudde kampen og kjempet seg til uavgjort 19-19.

Det blei en merkelig håndballkamp i Spania. Etter å ha tatt ledelsen 3-1 sloknet lyset i angrep for Larvikspillerne. Kun en fantastisk Cecilie Leganger og godt forsvarsspill holdt laget inne i kampen. Men mot slutten av omgangen blei det helmørkt. Itxako vant de siste 8 minuttene 6-1, og kunne gå til pause med ledelse 12-6.

Det stokket seg fulstendig for Larvik framover i første omgang. Flere personlige feil, en rekke spanske redninger og ikke mindre enn ti stolpeskudd fikk selv de mest innbitte Larviktilhengerne til å tvile på om dette kunne la seg gjøre. Med kun 6 mål på 30 minutter skal det godt gjøres å ta poeng på bortebane mot de tapende finalistene i Champions Leauge forrige sesong. Larvik så rett og slett ut som et lag blottet for selvtillit framover på banen.

Etter pause så det ut som det var noen helt andre jenter som kom på banen. Anført av den levende veggen Cecilie Leganger og et fantastisk forsvarsspill klarte Larvik det få trodde var mulig. Ved hjelp av lynhurtige kontringer og og sårt trengte mål av Linn Jørum Sulland knappet Larvik raskt inn på Itxakos ledelse. Etter 6:45 av omgangen tok Itxakos trener timeout. Han slet nok, som oss andre, med å forstå hva som skjedde. Itxako ledet nå 13-12, og Larvik hadde på under 7 minutter scoret like mange ganger som i hele første omgang. Derfra og ut blei det en ekstremt spennende kamp. Larvik kom opp på 15-15 og deretter vekslet lagene på å være i føringen. Det hele endte med uavgjort 19-19.

-Vi gjør en miserabel første omgang angprepsmessig, sier Larviktrener Tor Odvar Moen. Vi går oss vill, setter ikke nok fart på spillet og nøler for mye. I pausen har vi en peptalk med jentene og blir enige om å gå ut å vise hva vi kan, fortsetter Moen. Det var ingen tordentale, men det gikk rett og slett ut på å ha tro på det vi driver med og få opp selvtilliten angrepsmessig. Sånn som kampen blir er vi strålende fornøyd med ett poeng. Vi visste det ville bli tøft og jevnt, og på fire kamper de siste to sesongene skiller det kun ett mål mellom oss. Dette poenget er ekstremt viktig for oss og nå har vi muligheten til å avgjøre alt helt selv med to hjemmekamper, avslutter en lettet og glad Tor Odvar Moen.

Videre i Champions Leauge venter nå FC Midtjylland hjemme søndag 4. mars, og Gyør lørdag 10. mars. Før dette skal Larvikjentene en tur til Bærum og møte Stabæk i Postenligaen på skuddårsdagen.