Seier mot Tertnes – Larvik

Seier mot Tertnes

Linn-Kristin Riegelhuth Koren (bildet) tok scoringsrekorden da Larvik slo Tertnes 27-21 i Arena Larvik onsdag kveld.

Kampen mot Tertnes blei av den enkle sorten. Larvik tok kommandoen fra start i kampen, og gjestene fra Bergen klarte aldri å true hjemmelaget. Anført av en rekordjaktende Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Linn Jørum Sulland, som hadde stilt siktet bedre enn de siste kampene, kunne Larvik gå til pause med en komfortabel ledelse 16-7.

I andre omgang rykket Larvik ytterligere fra Tertnes og ledet på det meste med ti mål, men da sirena gikk for full tid kunne 1006 tilskuere i Arena Larvik konstatere at det blei en 6-måls seier og en grei oppreisning etter den svake kampen i Ungarn på søndag.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren blei Larviks og kampens toppscorer sammen Linn Jørum Sulland. Begge tegnet seg for 6 mål. Linka klarte endelig å overta scoringsrekorden som den mestscorende i eliteseriesammenheng for Larvik HK. Det så ut som om rekorden skulle ryke allerede i første omgang da Linka etter snaue 19 minutter kontret inn scoring nr. 1281 og tangerte Lina Olsson Rosenbergs rekord, men rekordscoringen lot vente på seg. Snaue 15 min ut i andre omgang kom rekorden. På 7-meter satte hun inn scoring nr. 1282 for Larvik HK i eliteserien og blei dermed historisk. Med dette topper Linka alle lister for Larvik og innehar samtlige klubbrekorder for antall scoringer.

Nå venter en vanskelig og viktig bortekamp mot Itxako til helgen for Larvikjentene.