Storhamar ble for små – Larvik

Storhamar ble for små

Som i semifinalen i NM ble Storhamar et nummer for små for våre jenter, og kampen endte til slutt 34-26 til Larvik HK etter at bortelaget yppet seg litt i starten.

Storhamar var skikkelig frempå i åpningen av dagens kamp, og ledet faktisk 3-0 etter snaue fem minutter. Bortelagets målvakt hadde flere gode redninger, samtidig som hjemmelagets avslutninger ikke var av den altfor imponerende sorten. Det tok imidlertid ikke altfor lang tid å snu kampen, og halvveis i 1. omgang var Larvik foran med to mål. Lagene gikk til pause med en betryggende 16-11 ledelse til hjemmelaget.

– Dette var en grei gjennomkjøring. Vi er litt ruskete i starten, men snur det greit etterhvert, sier trener Karl Erik Bøhn etter kampen.

I åpningen av 2. omgang feide jentene all tvil til side, og gikk fra en femmålsledelse til 26-15 på 13 minutter. Spenningen om hvor seieren vill havne var dermed over, og jentene kunne kontrollere inn til sluttresultat 34-26. Linn Jørum Sulland viste seg skikkelig frem etter å ha blitt vraket fra EM-troppen, og ble Larviks toppscorer med syv mål. Lene Rantala ble kåret til Larviks beste spiller.

Linn er god i dag, samtidig som jeg synes Tine Stange gjør en veldig fin kamp. Lene står også bra i mål, fortsetter Bøhn.

I den omtalte søsterduellen slo Betina Riegelhuth tilbake, og ble Storhamars toppscorer med syv mål. Storesøster Linka puttet fire mål for Larvik. Heidi Løke holdt hva hun lovte før kampen, og rettet opp statistikken mot lillesøster Lise med seks mot to mål i dagens kamp. Alt i alt ganske så jevnt mellom alle søstrene totalt sett, noe som borger for en fredelig jul i de respektive familier.

Larvik Håndballklubb tar julepause fra Postenligaen etter syv strake seiere av syv mulige, og full poengpott. Vi holder 2. plassen i serien etter Tertnes, men har to kamper til gode på bergenserne. Byåsen er på 3. plass etter uavgjort 21-21 mot Levanger i kveld.

Juleferie er det likevel langt fra snakk om. Siste kamp i Champions Leagues gruppespill mot Oltchim Valcea i Romania spilles førstkommende søndag kl. 18. Etter det er det landslagsspill for Norge i håndball-EM for åtte av jentene våre i desember.