Flott debut av Nora – Larvik

Flott debut av Nora

Nora Mørk fikk sin debut for Norges seniorlandslag i åpningskampen mot Romania under årets World Cup i Århus. En debut hun kom godt fra, selv om det endte med tap 21-20 mot Romania.

Nora entret banen etter drøyt 16 minutter i første omgang, og det gikk ikke lang tid før hun kom i avslutningsposisjon. Fra litt presset hold endte det med en benparade fra den rumenske målvakten Paula Ungureanu.
Nora lot seg ikke affisere av det, og vartet straks opp med et flott innnspill til sin klubbvenninne Heidi Løke som endte med tellende resultat.

Norge gikk til pause med en flott ledelse på 12-6, mye takket være en suveren Katrine Lunde Haraldsen i det norske målet. Hun reddet hele 16 av 22 skudd før hvilen. Dessverre klarte ikke Norge å utnytte dette fullt ut i kontringsspillet.
Det ble rett og slett litt for upresist på vei fremover, og mange av valgene kunne vært bedre da man nærmet seg motstanderens mål. Men alt i alt, klart godkjent til pause.

Da andre omgang startet hadde Norge endret vel mye på laget, og rumerne lot seg ikke be to ganger. De kastet seg over Norge, og med et relativt nykomponert forsvar foran seg kunne ikke engang Lunde Haraldsen rydde opp.
Norge ble alt for flate og uorganiserte, og Cristina Neagu, Romanias normalt beste skytter, tok fullstendig over i angrep. Hun traff ingenting før pause, men lot seg kke stoppe av det og banket inn den ene etter den andre innledningsvis.
Romania vant den første halvdelen av omgangen 8-2, og kom med det ajour på 14-14. Norge forsøkte å sette inn litt mer rutine, men rumenerne hadde overtatt intiativet i kampen og Norge ble stressende etter.

Debutant Mørk kom på banen mot slutten av kampen og vartet opp med to fantastiske scoringer. Først en flott underarm, og deretter et nydelig utført kantskudd som bragte Norge opp på 20-20.
Selv om det ble tap i hennes første kamp rakk hun å vise at hun kommer til å tilføre landslaget mye godt på sikt.