Stort å møte helten Storfornøyde japanske fans

Tetsuhisa Usui og Megumi Naito kommer til å huske åpningskampen av Arena Larvik godt. Det er ingen tvil om at Tonje Larsens popularitet økte hos de to japanerne.

Skrevet av NTH

Når man reiser fra Japan til Norge for å se Larvik spille håndballkamp, sier det seg selv at interessen er stor.

– Hun er en flott person. Jeg er så imponert. Hun har en fantasisk personlighet, og tok seg god tid til oss.

Tonje Larsen var den siste spilleren som sto igjen i arenaen. Både unge autografjegere og ivrige japanere ville snakke med henne.

– Det var en fantastisk følelse å se Larvik spille. Det blir en helt annen opplevelse å være til stede i arenaen enn å se håndball på live stream på pc’en, konkluderer Megumi Naito. Hun bestemte seg allerede underveis i kampen at hit skulle hun tilbake i nær fremtid!

Hun ble veldig overrasket da hun fikk vite at en annen japaner hadde reist til Larvik et døgn etter henne – i samme ærend!

– Jeg hadde lest bloggen hans, men ante ikke at han skulle hit. Vi kjenner jo ikke hverandre, sier Megumi Naito.

Hun er for nykommer å regne, når det gjelder å være fan av Tonje Larsen. Det var under OL i Beijing at hun fikk øynene opp for norsk håndball. Tetsuhisa Usui så Norge mot Australia i innledende runde av VM i 1999, og bestemte seg raskt for å ta turen tilbake for å se Tonje Larsen spille. Til kampen i arenaen hadde han med seg bagen han kjøpte under VM i ’99.

– Jeg søkte opp Larvik Håndballklubb på nettet, og var i Larvik første gang i 2001. Jeg ville tilbake, og nå er jeg her.

Helt gratis er det ikke å være to døgn i Norge for å se håndballkamp.

– Jeg har betalt 220.000 yen (14.000 NOK) for reisen, men det er verdt det. Det var en fin opplevelse, sier han.