Suveren start – Larvik

Suveren start

Det var spilt 1.38 da Halden scoret det første målet i kampen, men etter det gikk det ove 16 minutter før de fikk kjenne på den følelsen igjen. Sandra Toft plukket ned omtrent alt som kom de første 25 minuttene av første omgang. Larvik ledet på det tidspunktet 14-2 før en minikollaps ga 1-6 og pauseledels 15-8.

Det er mye mulig at jentene fra Halden følte at anlediningen var i største laget de første 25 minuttene, for Larvik fikk gjøre som de ville og gikk fra 0-1 til 10-1 før gjestene kom på tavlen igjen. På stillingen 14-2 til Larvik, en ledelse som for øvrig kunne vært mye større om det ikke hadde vært for Halden-målvakt Tone Wølners storspill mellom stengene, gikk det helt i stå for Larvik og gjestene kuttet ned Larviks ledelse til syv mål til pause. Det ødela litt for helehetsinntrykket av omgangen, sett med larviksøyne. De første 25 minuttene var strålende.

Etter pause gikk det fortsatt litt trått i noen minutter. Wølner fortsatte sitt storspill samtidig foran henne spilte langt mer avslappet enn i starten av kampen. Men på stillingen 20-12 løsnet det for Larvik. Det siste kvarteret av kampen endte med 13-5 til Larvik og 33-16 totalt. I den perioden kjente vi igjen de røde og hvite. Med godt forsvarsspill, lynrakse kontringer og variert angrepspill sørget Larvik for at kampen sluttet da ledelsen var som størst.

Larvik stilte med tre hjemmedebutanter i ettermiddag, hvor nevnte Sandra Toft var den som kom best ut av det. Kun to baklengs på de første 25 minuttene er bunnsolid. De siste fem minutene av omgangen ble hun overlatt litt vel mye til seg selv. Angrepsspillet ble litt for stillestående, noe som ga Halden noen kjærkomne kontringsmuligheter. Alma Hasanic overtok i målet noen få minutter ut i andre omgang og kvitterte med en solid prestasjon.

Sanna Solberg fikk mye spilletid i sin Larvik-debut. Det ga to scoringer, men også noen brente sjanser. Det setter vi på kontoen for debutnerver. Sanna viste oss at hun vil bli en verdifull spiller i begge ender av banen i tiden som kommer. Alina Wojtas endte uten scoringer i dag, men vil nok slå tilbake ganske kjapt. Det handlet nok også her om et snev av premierenerver.

Nora Mørk var som vanlig høyt og lavt, hun ble kampens toppscorer med 7 mål.

Gro Hammerseng-Edin ble dagens Larvik-spiller, et klokt valg av juryen. Hun var viktig i begge ender av banen. Med sine fire scoringer i ettermiidag rundet hun 200 seriemål for Larvik med tre måls margin.

Søndag om en uke er det klart for ny hjemmekamp, også da med gjester fra Østfold. Denne gang fra Fredrikstad. Kampstart kl.1700.