Sterkest til slutt – Larvik

Sterkest til slutt

Larvik tok en ny viktig seier i Champions League mot Lublin i kveld. Innledningsvis så det ut til at det skulle kunne bli en enkel affære, men ingen kamper i Champions League er enkle! Larvik lå under med et mål til pause, men tok seg kraftig sammen i andre omgang og bød på en avslutning av kampen som sluttkjørte polakker ikke kunne svare på.

Alina Wojtas var solid mot gamle lagvenninner i første omgang, men i sluttminuttene av kampen var hun rett og slett brennhet. Da var hun en konstant trussel mot Lublins forsvar som ikke helt visste hvordan de skulle håndtere situasjonen. Dersom de ble stående nede fikk de trøbbel med distanseskuddene hennes og ble de for ivrige når de gikk frem fant hun en kanongod Isabel Blanco inne på linja.

Sandra Toft skal gså ha honnør for en velspilt kamp, hvor hun også leverte en skikkelig matchvinner avslutning, med blant annet fire redninger på polske helkontringer elle ankomster. På en kveld som denne skal hele laget ha honnør for å ha beholdt roen når presset fra Lublin økte, men vi tar allikevel sjansen på å gi noen ekstra blomster til de tre nevnte.

Larvik gikk raskt opp i en ledelse 9-4. Da så det trygt og godt ut, men polakkene så ut til å ha kommet over det verste sjokket etter en time out med noen korrigeringer fra trener Sabina Wlodek. Larviks spill falt litt i intensitet, samtidig som det ble vel mange skuddbom i løpet av første omgangen.

Larvik brukte ikke lange tiden på å overta initiativet i kampen når andre omgang var i gang, men Lublin ville ikke gi seg med det første og slapp aldri Larvik avgårde- ved et par anledninger ledet de også med et mål. Det skjedde ikke før vi var inne i avslutningsminuttene, da økte Larvik trykket på rådville polakker som på det tidspunktet var helt tomme på tanken.

Fire poeng på de to første kampene er helt etter skjema. Nå venter en meget tøff bortekamp mot HCM Baia Mare om nøyaktig en uke.