Nora sendte Norge til semifinale – Larvik

Nora sendte Norge til semifinale

Norge så ikke ut som et semifinalelag i første omgang mot Polen-det var de da kampen var slutt. Anført av en gnistrende Nora Mørk snudde Norge fra 11-15 til seier 26-24. Nå blir det helgespill i Budapest uansett utfallet av den siste kampen mot Ungarn.

Polen styrte fra start

Det Norge leverte før pause er noe av det svakeste dette laget har prestert på lang tid. Polen herjet i periodevis med det norske forsvaret som stort sett befant seg alle andre steder enn der det burde vært. Polen spilte rolig og med dybde i angrepsspillet noe som medførte at Norge slet med å stå samlet bakover. Altfor ofte så vi spillere forlate sonen sin for å oppsøke halvfarlige polske sastinger. Det ga blant annet veldig mye plass til Lublin-spiller Joanna Drabik inne på linja. Når Silje Solberg heller ikke fikk tak i noe så det mørkt ut, hun etterhvert ble byttet med Emily Stang Sando som heller ikke fikk mye hjelp, men hun fikk heldigvis tak i noen baller fler en Solberg.

Angrepsmessig gikk det også trådt. Ballen gikk sakte og vi fikk se et hav av halvsastinger og solospill som ga skuddbom eller tekniske feil.

Forvandlingen

Vi har blitt vant til at Norge hever seg etter pause. I dag var det Nora Mørk som var den store årsaken til at Norge ble bedre. Så langt i mesterskapet har hun fremstått mer som en servitør enn hun har gjort som målgjører. I andre omgang tok hun skjeen i egen hånd og banket inn hele åtte mål- elleve totalt. Hun satt inn baller fra alle mulige vinkler med stor variasjon i avslutningene. Rett og slett verdensklasse!

Nok en gang hevet Silje Solberg seg stort i andre omgang. Forsvaret ble langt mer kompakt og dermed gikk det faktisk an å stå i mål. Pernille Wibe erstattet Veronica Kristiansen i midforsvaret i andre omgang. Det var et godt bytte for med Wibe på plass ble det mindre spillerom for den polske linjespilleren og valgmulighetene til bakspillerne.

Polen gjorde et godt forsøk, men ender sist i puljen uansett hva utfallet måtte bli i deres siste kamp på onsdag. Vi fikk dessvere se lite til Alina Wojtas i kveld. Hun har vært febersyk og ikke helt i stand til å spille mye. Noen minutter i angrep ble det, uten at det skapte noen problemer for Norge, men hun satt inn tre av fire fra syvmetersmerke.

Norge møter vertsnasjon Ungarn i siste kamp i Hovedrunden på onsdag. Da er det godt å vite at Norge allerede skal til finalespillet i Budapest til helgen.