Rotet bort poengene – Larvik

Rotet bort poengene

15 sekunder før slutt hadde Larvik muligheten til å avgjøre seriekampen mot Sola, men rotet bort ballen og begge poengene da Sola kontret inn til seier 27-26 i siste sekund.

Sola hadde startet sesongen med to tap, men Camilla Herrems klubb fulgte Larvik gjennom hele kampen søndag.

Larvik var uten spillemål i kampens første ti minutter, men det sto likevel 3-3 etter tre straffekast fra Linka, som sto for fem av Larviks seks mål det første kvarteret. Etter kampen ble hun kåret til Larviks beste spiller.

Sola var foran 8-6, men fra 13-13 de siste tre minuttene av omgangen fikk Larvik god uttelling på feil hos hjemmelaget og gikk til pause med ledelse 17-14 i en kamp der Emilie Christensen møtte storesøster Elisa Christensen.

Samra Lupić fikk sin debut da hun kom inn på venstre kant etter drøyt kvarters spill i 1. omgang. Dermed har alle spillerne i sesongens stall fått sin debut.

Etter pause holdt Larvik på ledelsen i et drøyt kvarter, før lagene var likt på 23-23. Larvik ledet med to mål sju minutter før slutt, men i det siste spilleminuttet sto det igjen likt på 26-26. Sola rotet bort sin sjanse til å ta ledelsen, og med time out 15 sekunder før slutt la Larvik sin plan for å sikre seieren. Trekket satt ikke som det skulle og Larvik rotet bort muligheten til poeng og måtte se Sola kontre inn seiersmålet i siste sekund. Naturlig nok til stor jubel blant de 1125 tilskuerne, som betyr fullsatt i Åsenhallen.

Dermed måtte Larvik tåle sitt andre tap for Sola i historien. Sola vant 28-26 i Åsenhallen 20. november 1998. De øvrige 30 møtene mellom klubbene har endt med Larvik-seier.

Linka er toppscorer etter tre serierunder denne sesongen. I dag møtte hun forrige sesongs toppscorer i Solas Tonje Nøstvold. De ble sine lags suverene toppscorere med henholdsvis 14 og 11 mål.

Larviks målscorere: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 14 (6), Martine Wolff 3, Maria Hjertner 3, Emilie Christensen 3, Mari Finstad Bergum 1, Mathilde Rivas Toft 1, Cassandra Tollbring 1.