Ble nummer to i hovedrunden – Larvik

Ble nummer to i hovedrunden

Med seier 31-28 over Fleury i klubbens 1000. kamp avsluttet Larvik Håndballklubb hovedrunden i Champions League som nummer to i sin gruppe. Kvartfinalemotstanderen blir makedonske Vardar.

Larvik måtte vinne for å sikre 2. plassen, ettersom Ferencváros lørdag vant 21-18 over Baia Mare i Ungarn og sikret 3. plass i gruppa.

Underveis i hovedrunden har det vært perioder der det var knyttet spenning til om Larvik i det hele tatt ville komme til en kvartfinale, blant annet etter hjemmetapet for nettopp Fleury. Men kvartfinale blir det, og med hjemmekamp sist.

I Frankrike tok Larvik kommandoen fra start og gikk rett opp i ledelse 4-0, men de franske jentene hadde ikke tenkt å la gjestene bare hente andreplassen i gruppa. Etter et drøyt kvarters spill sto lagene likt på 9-9 og i resten av omgangen var det hjemmelaget som førte. Lagene gikk til pause med fransk ledelse 16-15.

Larvik Håndballklubb måtte klare seg uten Gro Hammerseng-Edin og Thea Mørk, mens Amanda Kurtović var tilbake etter å ha stått over noen kamper. I 2. omgang var det jevnt helt inn. Ingen av lagene var mer enn ett mål foran, før Larvik endelig avgjorde drøyt to minutter før slutt.

Kvartfinalene spilles i Makedonia helgen 1.–3. april og i Larvik 8.–10. april.

Nora Mørk lå på 2. plass på scoringstoppen i Champions League før denne kampen, og som toppscorer med 10 mål mot Fleury overtok hun ledelsen på toppscorerlista foran kvartfinalene.

Larviks målscorere: Nora Mørk 10, Tine Stange 8, Marit Malm Frafjord 3, Sanna Solberg 3, Amanda Kurtović 3, Anja Hammerseng-Edin 2, Karoline Dyhre Breivang 1, Jenny Osnes Græsholt 1.