Full kontroll mot Thüringer – Larvik

Full kontroll mot Thüringer

Larvik Håndballklubb hadde full kontroll på Thüringer i første kamp i hovedrunden i Champions League. Seier 28-19 gir en god start på vårsesongen.

Larvik ledet 6-0 før Thüringer scoret sitt første etter ni minutter. Gjestene scoret sju i hele første omgang, som sendte lagene i garderoben med Larvik-ledelse 14-7.

Larvik-jentene hadde full kontroll på de tyske mesterne og sju minutter før slutt var ledelsen på ti mål. Det stoppet imidlertid på 28-19 til slutt.

Det ble en mye bedre start på hovedrunden i forhold til gruppespillet. Nå har Larvik seks poeng.

Det knyttet seg litt spenning før kampen rundt keepersituasjonen, ettersom Sandra Toft fortsatt er ute etter sin hjernerystelse og Alma Hasanić sydde fingeren som sprakk da den gikk ut av ledd onsdag. Hun sto imidlertid hele kampen, ble kåret til banens beste igjen (som i cupfinalen) og reddet blant annet to straffekast på rad mot slutten av oppgjøret.

– Det gikk veldig bra. Vi testet med teipet finger på trening fredag. Det var litt mer vondt enn i dag, men nå har jeg også tatt smertestillende. Det gikk veldig bra, kanskje jeg burde fått en finger ut av ledd oftere, spøker Alma Hasanić.

Hun synes jentene hadde full kontroll i oppgjøret.

– Vi spilte et veldig godt forsvar i dag. Vi sto veldig kompakte og da løste det seg også fremover, slik at vi fikk kjørt tempo på dem. Jeg føler at de ikke hadde noen mulighet på noe tidspunkt i kampen, sier hun.

Rostov Don topper hovedrundens gruppe 1 etter seier 23-21 over Ferencvaros i toppoppgjøret tidligere lørdag. Baia Mare–Fleury Loiret spilles søndag.

Larviks målscorere: Nora Mørk 5, Gro Hammerseng-Edin 5, Kristine Breistøl 4, Sanna Solberg 4, Amanda Kurtović 4, Thea Mørk 3, Marit Malm Frafjord 2, Anja Hammerseng-Edin 1.