Seier i jubileumskampen – Larvik

Seier i jubileumskampen

Larvik tok seg greit av Tertnes i Arena Larvik i kveld, men det var via to helt forskjellige omganger. Tertnes ble forsinket til kampen pga. flytrøbbel og sett bort fra noen friske innledningsminutter var de stort sett for seint ute i de fleste situasjonene i resten av første omgang. Larvik ledet 19-8 til pause. Etter pausen skiftet kampen helt karakter. Larvik kom ikke opp i tempo, noe Tertnes utnyttet nådeløst. Når det er sagt så føltes det aldri ut som det var noen reell fare, selv om ledelsen en kort stund kun var på fire mål.

Larviks første omgang var strående. Høyt tempo og godt forsvarsspill førte til at Larvik sa takk for seg på stillingen 5-5 etter ni minutter. Drøye tjue minutter senere var ledelsen økt til 19-8. Nora Mørk og Sanna Solberg ga skikkelig gass i den perioden og var alt i alt Larviks beste spillere i kveld. Sistnevnte ble for øvrig kåret til Larviks beste spiller i kampen. Sanna ble nest mest scorende hos Larvik i dag med 6 mål.

Nora Mørk banket inn 11 spillemål i kampen, og var ofte den som fikk dirket opp Tertnes sitt forsvar med noen knalltøffe satsinger. Dagens jubilant Linn-Kristin Riegelhuth, som rundet 500 kamper for klubben som fjerde spiller, fikk ikke så veldig mye å jobbe med i kveld, men med ett spillemål og tre fra 7-metersmerke var hun den som fulgte nærmest Nora Mørk og Sanna Solberg i målprotokollen.

Publikum fikk hilse på ei jente de ikke har sett på banen tidligere mot slutten av kampen. I Alma Hasanic sitt skadefravær ble det plass til en debutant på kortet i dag. Rekruttmålvakt Ingvild Haakestad Thoresen fikk sine første to-tre minutter for Larvik i dag. Ingvild fylte 18 år nyttårsaften og tok «lappen» tidligere på kampdagen. Med litt spilletid på tampen av kvelden velger vi å tro at denne dagen kommer til å  bli husket lenge for Ingvilds del.

Neste onsdag blir det seriefinale mellom Larvik og Glassverket i Arena Larvik. Drammenserne ligger på andre plass på tabellen, tre poeng bak Larvik. Med seier i den kampen vil Larvik ta et langt skritt mot et nytt seriegull. Skal det skje må nok Larvik finne tilbake til spillet fra første omgang i kveld. Med såpass mye på spill har vi stor tro på at akkurat det vil bli svaret.