Norge imponerte i toppkampen – Larvik

Norge imponerte i toppkampen

Norge tok et meg langt skritt mot semifinalene med 29-26 over Spania i toppoppgjøret i gruppe 1 i Hovedrunden. Nå kan vi si at det nesten kun er teori som kan ta fra Norge en semifinaleplass. Oppskriften for dagens kamp var temmelig lik den Norge benyttet mot Danmark på torsdag.

Vriene spanjoler

Norge fikk ikke skikkelig tak på beveglige spanske spillere ii første omgang. Gang på gang rev de hull i den norske forsvarsmuren samtidig som at Silje Solberg slet med å komme inn i kampen. Heldigvis holdt Norge tritt i målprotokollen og hang med inn til pause. Stillingen halvveis var 16-16.

Riegelhuth tok tak

Normalt er det Linn-Kristin Riegelhuth Koren som tildrar seg mest oppmerksomhet av søstrene Riegelhuth. Linka gjorde nok en gang en meget god jobb for Norge, men i kveld var det lillesøster Betina som fortjener de største overskriftene. Norge spilte periodevis litt vel mye på tvers. Det ble det en endring på når Thorir og Mia valgte å sende Betina på banen. Hun startet med å banke inn fem mål inklusiv en 7-meter før det kom en bom. Det stoppet ikke Betina for hun skjøtet på med et par scoringer til før kampen var over.

Akkrat som mot Danmark var hennes skuddstyrke med på å åpne det spanske forsvaret. Spanjolenes plan A for forsvarsspillet ble rett og slett skutt i stykker av Betina Riegelhuth.

Spenning hele veien

Kampen er utvilsomt en av de aller beste i hele mesterskapet, hvor lagene viste oss hvorfor akkurat de to lagene var ubeseiret i gruppespillet. Spanjolene ble dog dyktig slitne da Norge hadde sin beste periode i andre omgang.Dessverre utnyttet ikke Norge den perioden til å drepe matchen. Dersom vi skal være litt kritiske mot Norge i kveld må det dreie seg om Norges evne til å kontrollere kampen når man har taket på den. Norsk slurv og skuddbom sendte Spania tilbake på skuddhold etter å ha vært fire mål bak da det gjenstod syv minutter. Slike perioder kan koste dyrt senere i mesterskapet.

Solberg spesial

Nevnte Riegelhuths rolle i kampen har vi nevnt. Hun var ikke alene om å levere da det gjaldt som mest. Silje Solberg hentet seg nok en gang mesterlig tilbake i kampen etter en vanskelig første omgang. I andre omgang vartet hun opp med vanvittige 15 redninger, hvor flere var av den spektakulære sorten. Rett og slett en fantastisk prestasjon.

I sluttminuttene dukket det opp ei til som ville være med på å avgjøre kampen. Nora Mørk hadde ikke fått til mye de første drøye 50 minuttene av kampen, men når den stod og vippet og skulle ha en avgjørelse meldte hun seg på så det holdt. Hun banket inn det som til slutt ble Norges viktigste scoring til 28-26 og rett etter det la hun på til 29-26.

Det må kunne kalles «star quality»!

Mandag møter Norge Polen med Alina Wojtasi Debrecen- poeng i den kampen gir garantert semifinaleplass. Tidligere i dag tapte Polen klart for Danmark etter en jevn første omgang. I den kampen var det Sandra Toft som lyktes best av larvikspillerne. Sandra har tatt rollen som førstemålvakt i det danske buret, og det har hun sålangt løst på en glimrende måte. Mot Polen endte hun opp med en redninsprosent på 42. Det er klart godkjent.
Alina Wojtas var den helt avgjørende spilleren for Polen da de sendte Russland ut av EM. I dag klarte hun ikke å sette sitt preg på matchen, men det blir spennende å se henne mot Norge på mandag!