Alina om møtet med gamle lagvenninner. – Larvik

Alina om møtet med gamle lagvenninner.

I mai 2014 var Alina Wojtas en av de met sentrale aktørene da MKS Lublin vant sin 17. ligatittel. Forrige fredag var hun like sentral da MKS Lublin ble offer for Larviks sterke sluttspurt. I det sceneskiftet spilte Alina Wojtas en vel så stor rolle. Noen dager senere tok ehfcl.com en prat med ”Ala” om hvordan det var å komme tilbake til klubben hun spilte for i fem år.

-Egentlig er det ganske vanskelig for meg å beskrive mine følelser før denne kampen, forteller Alina til ehfcl.com. Jeg var nervøs og spent på samme tid og litt redd for tilskuernes reaksjon da jeg entret banen med mine nye lagvenninner.

-Men fansen var helt fantastisk og ga meg en fantastisk mottagelse!

Før kampen spekulerte polske medier i om de ville få se Alina banke inn 10 mål, slik hun gjorde i sine beste kamper for Lublin, eller bli i overkant nervøs eller spent i møtet med sine gamle lagvenninner.

De fikk se en tent men, litt nervøs Alina i starten av kampen. Hun scoret et mål i løpet av de første 14 minuttene, i Larviks gode periode som ga ledelse 9-4. I det neste kvarteret fungerte ingenting for Larvik, noe som sendte Lublin til pause med ledelse 14-13.

-Vi spilte mot Metz Handball uken før, og jeg kan garantere at hvis Lublin viser samme håndball som mot Larvik, kan de slå hvem som helst i Europa, ikke bare de franske mesterne, «kommenterte Alina, som var tydelig stolt av sine tidligere lagkamerater .

Frem til det gjenstod 5 minutter av kampen var det mer eller mindre dødt løp mellom lagene, men da kampen ble avgjort var det mye takket være flere ”Ala-spesial”- hennes tunge skudd fra backposisjon. Det klarte ikke selv hennes gamle lagvenninner å finne ut av- Larvik vant kampen 28-23.

Etter kampen rakk hun rett og slett ikke pressekonferansen da hun var omsvermet av fans og familie som ville ha sitt, derfor vil hun gjerne overbringe en hilsen til sin gamle hjemby via dette intervjuet.

-Jeg er svært glad for at jeg fikk komme tilbake til det stedet som fortsatt har en stor plass i hjertet mitt.

Lederen i fanklubben til Lublin Michal Szubartowski forteller at de savner henne, men at de samtidig er glade på hennes vegne.

«På den ene siden er det synd Alina er ikke lenger med oss, men på den andre siden er vi stolte av at hun er i en av de største lagene i Europa,» fortalte Szubartowski etter kampen, som håper at han får se Ala tilbake i Lublins drakt på et senere tidspunkt i karrieren.

Baia Mare – Larvik, fredag 31. oktober kl. 1800- direkte på Viasat 4.

Kilde: ehfcl.com/ Michal Pomorski