Larvik kontrollerte mot Györ – Larvik

Larvik kontrollerte mot Györ

Første kamp med internasjonal motstand endte på beste mulig måte for Larvik. Med seier 30-24 mot vertskapet fra Györ spiller Larvik turneringsfinale mot Vardar i morgen ettermiddag kl.1600. Vardar som spilte og vant mot Györ fredag kveld stiller med en kruttsterk tropp denne sesongen. Kampen blir nok en fin test mot topp motstand.

Larvik stod definitivt ikke med luen i hånden da kampen ble blåst i gang i kveld. Larvik ble møtt med en offensiv forsvarsformasjon fra vertene. Den voldte absolutt ingen problemer for beveglige og skuddvillige Larvik-spillere. Etter drøye to og et halvt minutt ledet Larvik 3-0. Ledelsen økte jevnt og trutt og til pause var Larvik foran med 17-12. I andre omgang fortsatte Larvik i samme stil og på det meste var ledelsen oppe i ni mål. Györ meldte seg etterhvert på i matchen, men kom aldri på skuddhold av Larvik som styrte inn til en flott seier på 30-24.

Det lyste vilje av Larvik-spillerne i kveld. Selv om dette kun var en treningskamp så det ut til at jentene ville ha slutt på tapsrekken i Györ. Det ga nok også et ekstra kick at kampen foregikk i en ramme mye lik kampene i Champions League. Det var bortimot 2500 tilskuere på plass i kamphallen, som gjerne ville se et hjemmelag i bedre skikk enn det de fikk se mot Vardar kvelden før, noe de ikke fikk.

Det er ikke lett å trekke frem noen etter en slik forestilling, men mange er nok ekstra spent på hvordan nykommerne klarte seg mot topp motstand. Sandra Toft stod i målet i første omgang og fikk en glimrende start på kampen med flere meget kvalifiserte redninger innledningsvis. Sandra holdt trykket oppe gjennom hele omgangen bak et meget hardtarbeidende forsvarog tok seg en velforstjent hvil i andre omgang, vel vitende om at hun stoppet rundt halvparten av Györs skuddforsøk. Alma Hasanic fulgte for øvrig opp i samme stil i andre omgang. To solide målvaktsprestasjoner. Sanna Solberg spilte hele kampen på venstrekanten og løste den oppgaven med bravur! Alina Wojtas startet kampen som venstre bakspiller og markerte seg direkte med et par susere bak sisteskansen til Györ, Jelena Grubisic. Alina spilte en omgang til sammen ogpå den tiden produserte hun fem flotte scoringer. Vi kunne sagt mye pent om de med fartstid i klubben fra før, men da måtte vi trukket frem absolutt alle som var inne på banen i kveld!