Hjemmeseier! – Larvik

Hjemmeseier!

Endelig kunne publikum og spillere juble for en Larvik-seier på hjemmebane i Champions League. Larvik var uten seier i turneringen i Arena Larvik siden Bera Bera var på besøk i starten av november. Krim startet kampen best, men Larvik ville mest og vant kampen komfortabelt 28-22. Etter en litt famlende start fikk vi se Larvik kjøre over Krim de siste 40 minuttene med solid forvsarsspill og et fartsfyllt kontrings- og angrepsspill.

Krim hadde en bitteliten teoretisk mulighet til å gå videre til Final4, mens for Larviks del gikk det toget forrige helg da Buducnost ble for sterke og vant 22-17.
Derfor handlet kampen om å «ta tilbake» Arena Larvik som hjemmebane og vise hvem som er sjefer der. Etter at Larvik vant over Bera Bera i november har både Vardar, Györ og Buducnost stukket av med poengene i Arena Larvik. Ikke akkurat noen tegneserielag vi snakker om her, men allikevel irriterende, og veldig avgjørende for utfallet av turneringen for Larviks del.
I kveld startet jobben med å gjøre hjemmebanen til et fort igjen.

Ville mye-fikk det ikke helt til.
Det var ikke vanskelig å se at Larvik-spillerne ville mye i den kampen, og det startet på beste måte med at Vilde Johansen satt ballen bak Krims målvakt til 1-0 i kampens første angrep. Deretter gikk det i stå i angrep. Larvik slurvet med ballen i hendene noe som gjorde at mange av angrepene ble korte og hektiske. Heldigvis var ikke Krim supereffektive de heller, men de klarte allikevel å skaffe seg et forsprang på fire mål. Det tok drøyt tjue minutter før Larvik kom inn i rytmen, og da var det slutt for Krim.

Pigg Rantala
 Lene Rantala startet kampen på benken, men etter drøyt halvspilt omgang kom hun inn for Alma Hasanic, som så langt hadde levert en ok kamp, men det byttet gjorde likevel noe med Larvik. Lene fullførte kampen på en utmerket måte, med god kontroll på Krims skyttere. Foran Lene jobbet forsvaret iherdig, anført av Gro Hammerseng, Karoline Dyhre Breivang og Nora Mørk. Sistnevnte limte seg til Krims storstjerne Andrea Penezic og sørget for at hun ble holdt nede på sjeldent lave tre scoringer. Det ga Larvik mange kontringsmuligheter og en rytme i kampen som laget trives best i.
Larvik snudde kampen på stillingen 7-11. De siste drøyt åtte minuttene av første omgang vant Larvik 7-1. Krim kom ikke nærmere enn 18-15 i andre omgang og på det meste ledet Larvik med syv mål 27-20.
Det var utrolig deilig å se blide og fornøyde Larvik-jenter løfte armene over hodet og juble da sluttsignalet gikk.

Anja Hammerseng-Edin ble Larviks toppscorer med 6 mål. Hun ble også kåret til Larviks beste spiller av en jury i Arena Larvik.