Ungjentene viste seg frem i jubileumskampen – Larvik

Ungjentene viste seg frem i jubileumskampen

De fleste var vel enige om at det måtte snø oppover dersom Flint Tønsberg skulle hindre Larvik i å feire 15-årsjubileum som ubeseiret på hjemmebane i seriesammenheng. Det skjedde ikke og Larvik slo Flint hele 46-22. I sluttminuttene ble vi vitne til et par scoringer en jubileumskamp verdig. Først scoret Linn Jørum Sulland på en flyver fra høyre kant, rett etter det fulgte Anja Hammerseng-Edin med en av samme slaget, avsluttet med en herlig backhand.

For to av klubbens hjemmeproduserte spillere ,Vilde Ingeborg Johansen og Sofie Heide Lund, ble kampen ekstra artig da begge fikk rikelig med spilletid. Førstnevnte kvitterte med å bli kåret til Larviks beste spiller i kampen og sistnevnte ble en av lagets mestscorende spillere med 6 mål. Ikke så verst med tanke på at Sofie kun spilte den første omgangen.
Larvik var effektive i angrep i første omgang, hele 24 mål ble det før pause, selv med en tørkepause på nesten 6 minutter. Etter 16 minutter holdt Larvik et skjema som tilsa 1 mål i minuttet. Den første omgangen var ikke like sprek bakover med 14 innslupne.
Det ble det tatt tak i etter pause hvor Flint kun fikk score 8 mål, mens Larvik fortsatt var ganske effektive med 22 mål.

Karoline Dyhre Breivang kom på banen fra start av i andre omgang og rakk og bli sitt lags toppscorer med 7 mål. Bak henne var Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Sofie Heide Lund og Anja Hammerseng-Edin blant de ivrigste målscorerne, alle med 6 mål hver.

To av Larviks spillere var med i kampen den gangen Larvik sist tapte på hjemmebane i serien- 27-26 mot Stabæk i Bergslihallen søndag 14. mars 1999. Lene Rantala var inne i sin andre sesong i Larvik og Karoline Dyhre Breivang la pasningen som til slutt skulle føre til seiersmål og to poeng til Stabæk. Larviks trenere var den gang som nå, Ole Gustav Gjekstad og Tor Odvar Moen. Siden den gang har Larvik spilt 169 seriekamper uten tap.

Gro Hammerseng-Edin og Lene Rantala koste seg på benken under hele kampen, mens Lise Løke ikke spilte på grunn av sykdom, ellers fikk alle rikelig med tid på banen i kveld.

Kveldens resultat i Arena Larvik, sammen med det faktum at Oppsal vant over Levanger, medførte at Flints nedrykk nå er definitivt. Nå håper vi at våre samfylkinger tar ny sats og kommer tilbake til Postenligaen så kjapt som mulig.