Norge vant gruppe C – Larvik

Norge vant gruppe C

Norge gikk til topps i gruppe C da Polen ble slått 23-18 i den siste kampen i gruppespillet i VM. Nå møter de norske jentene Tsjekkia i åttendelsfinalen som spilles mandag kveld.

Norge hadde stort sett kontroll på Polen gjennom hele kampen i kveld, selv om et ganske bra polsk lag aldri ville slippe taket helt. Den største forskjellen på lagene så vi i forsvars- og målvaktsspillet. Mest det siste. Katrine Lunde endte på en redningsprosent på strålende 56. Da er ikke Norge enkle slå for noen. Det som må bli bedre før cupspillet starter er angrepsspillet. I andre omgang i dag ble det vel mye rot og slurv.

Thorir Hergeirsson var blid og fornøyd etter kampen.
-Vi er veldig fornøyde og det er fint å ta med godfølelesen inn i cupspillet. Spesielt godt å se at forsvars- og målvaktsspillet er så bra som det er i dag.  Angrepsmessig har vi en del å rette på. Det er litt for mye slurv og unøyaktighet. Vi må ta en titt på andre omgangen sammen og få gjort noen endringer der i det før neste kamp.

Tsjekkia blir altså motstander i neste kamp. Før kampen uttrykte Thorir at det var det samme for ham om det ble Tsjekkia, Romania, Tyskland eller Ungarn i neste kamp. Det er vi ikke helt enig i. Tsjekkia vant kun to kamper innledningsvis mot henholdsvis Tunisia og Australia og er nok ikke like sterke som de tre lagene som havnet foran på tabellen. Men, landslagssjefen har garantert ikke glemt slitekampen mot Tsjekkerne i EM for et år siden som Norge til slutt vant knepent. Han sørger nok for at jentene går til kampen på mandag med ydmykhet og respekt.

For nå er det Arne Scheies «Cup er cup» som gjelder!