Norge vant åpningskampen – Larvik

Norge vant åpningskampen

Norge slet seg til seier mot Nederland i den første av tre kamper i Møbelringen Cup. Kampen endte 28-26 etter at det stod uavgjort 14-14 til pause. To av Larviks venstrehåndsspillere, Linn Jørum Sulland og Nora Mørk briljerte på høyre back i hver sin omgang.

God start på variabel kamp

Norge startet med fem spillere fra Larvik på banen og den gjengen ga Norge en god start på kampen. Etter 20 minutter ledet Norge 11-7. Linn Jørum Sulland var helt fantastisk og scoret 8 mål i første omgang. Hun og Anja Hammerseng-Edin lå bak det meste innledningsvis. Anja scoret 3 mål i første omgang, og hennes piruettgjennombrudd med påfølgende tricklobb må kunne kalles kampen høydepunkt.

I andre omgang tok Nederland over initiativet og førte kampen til det gjenstod fem minutter. Da tok Katrine Lunde frem matchvinnerredningene samtidig som Linn (2) og Nora scoret tre mål på rappen og sendte Norge opp i ledelse 27-25.  Rett etter ga Veronica Kristiansen Norge 28-25 og saken var grei.

Angrepsmessig så vi gode tendenser i kveld. Det gjorde vi ikke i forsvarsspillet. Der har Norge en vei å gå før det drar seg til i Serbia.  Det var periodevis store avstander mellom spillerne noe som ga Nederland store spillerom, spesielt langs 6-meter. Norge laget altfor få brudd, og som en konsekvens av det havnet man altfor ofte på etterskudd i duellene.  Heldigvis så vi en antydning til bedring i sluttminuttene. Den følelsen kan være grei å ta med seg inn til kampen mot Russland på lørdag.

De keivhendtes aften

Linn Jørum Sulland ble som nevnt Norges toppscorer med 10 mål. Det klarte hun på kun 11 forsøk,. Linn bombet inn fra distanse fra start og scoret blant annet 7 av Norges 11 første mål. Nora Mørk overtok på høyre back i andre omgang og endte med 6 scoringer på 7 forsøk. Hun hadde en periode hvor hun, med et glimrende avslutningsrepertoar,  herjet med Nederlands målvakt. Anja Hammerseng-Edin var med på å gi Norge en god start i angrep. Spillet fløt godt de minuttene hun var inne sammen med sine klubbvenninner, og som nevnt tidligere, hun leverte også kveldens høydepunkt i kjent Anja-stil. Isabel Blanco startet kampen inne på linjen og skaffet Norge et par 7-metere. Vi kan trygt si at hun vil utgjøre en meget solid linje-duo sammen med Heidi Løke i VM.

Karoline Dyhre Breivang var også med på den gode starten uten å tegne seg på scoringslisten, men som vanlig styrte hun angrepsspillet med en stø hånd.
Linn-Kristin Riegelhuth Koren markerte seg ikke i målprotokollen denne kvelden, men kommer garantert sterkere tilbake senere i helgen.