Gjorde jobben mot Bera Bera – Larvik

Gjorde jobben mot Bera Bera

Larvik hadde én oppgave i kveldens oppgjør mot Bera Bera og det var å vinne kampen. Det gikk også greit. Larvik vant 29-21 uten å måtte kjøre laget helt i ”bånn”. Nå har Larvik halvannet bein i Hovedrunden- i morgen kan det bli to, dersom Vardar slår Podravka i Kroatia.

Full kontroll

Bera Bera hang med Larvik i innledningen av kampen, mye på grunn av sviktende uttelling på såkalte ”100 prosent sjanser”. Etter hvert festet Larvik grepet og kunne gå til pause med ledelse 15-9. Larvik hadde full kontroll i andre omgang og med snaue ni minutter igjen av kampen ledet Larvik med ni mål- 27-18.

Hovedtrener Ole Gustav Gjekstad kom med følgende oppsummering etter kampen.

-Vi gjorde jobben vår uten å imponere, men jeg er generelt fornøyd med forsvarsspillet vårt, selv om det glipper noen ganger, oppsummerer Ole Gustav Gjekstad etter kampen. Vi slipper til kun 31 skudd mot eget mål, og det er greit. Fremover gjør flere av spillerne en god jobb i perioder, men det er litt for sjeldent at vi er gode sammen over tid. Jeg synes at Linn og Gro kommer godt ut av kampen i den delen av banen, det gjør også Lise inne på linja.

Linn knappet innpå Tonje

Linn Jørum Sulland stod med totalt 247 mål i Champions League før kampen. Etter at kampen var over ble ”kontoen” økt med 11 mål til 258 totalt. Med det knappet hun ned på distansen opp til nummer to på Larviks liste. Der befinner Tonje Larsen seg med 307 mål. Opp til førsteplassen skiller det fortsatt en del. Den har klubbens ”målsprute” Linn-Kristin Riegelhuth Koren med 520 mål.

Klare med Vardar- seier

Klokken 1800 søndag møter Vardar Podravka i Koprivnica i Kroatia. Dersom Vardar vinner den kampen vil både de og Larvik være klare for Hovedrunden i februar/mars. I det første oppgjøret lagene mellom i Skopje var det klasseforskjell mellom lagene- Vardar vant 39-23 etter å ha ledet 18-7 til pause. Med Vardar-seier vil de to siste kampene i gruppespillet handle om hvilket av lagene som tar den viktige førsteplassen i puljen, og en bedre seeding i trekningen til Hovedrunden.

Det som da er helt sikkert er at vi vil får en ren gruppefinale i Arena Larvik lørdag 16. november. Skulle derimot Vardar tape kampen mot Podravka vil Larviks første mulighet til å spikre avansementet komme neste helg når Larvik reiser til Kroatia.

”Seriefinale” på onsdag

Før den tid skal Larvik ut i det vi må kalle en tøff seriefinale mot Byåsen førstkommende onsdag i Arena Larvik. Byåsen er nok langt sterkere enn Bera Bera og så langt i sesongen ser det ikke ut til at verken Larvik eller Byåsen har tenkt til å avgi poeng mot noen av de andre lagene i Postenligaen. Vinneren av kampen på onsdag legger et godt grunnlag for veien videre mot seriemesterskapet. Denne kampen bør du ikke gå glipp av! Dersom alt går etter planen vil både Anja Hammerseng-Edin og Isabel Blanco være tilbake i troppen til den kampen.

Larvik-Byåsen, Postenligaen, onsdag 6. november kl.1900 i Arena Larvik.