Larvik kontret Nordstrand i senk – Larvik

Larvik kontret Nordstrand i senk

Nordstrand har vært et friskt pust i Postenligaen denne sesongen, men i dag ble de i perioder litt tungpustet mot et kontringsvillig Larvik som til slutt vant kvartfinalen 41-28 etter å ha ledet 23-11 til pause.

Løpsvillige Larvik-jenter

Larvik tok kommandoen og ledet tidlig 9-2 , men en periode med mye slurv defensivt ble godt utnyttet av Nordstrand som jobbet seg opp kun tre mål bak på 12-9 etter 18 minutter. De siste 12 minuttene av omgangen slo Larvik hardt tilbake med 11-2 og pauseledelse 23-11. Hele 12 av Larviks mål kom som et resultat av et nådeløst kontringsspill.

De første 10-12 minuttene etter pause fortsatte i samme spor med mange kontringer og Larvik slo ikke av på gassen før det stod 34-14 på tavla. De siste 20 minuttene gikk roligere for seg fra Larviks side, dermed fikk Nordstrand pyntet litt på resultatet.

Lise Løke fikk 60 minutter på banen i kveld og svarte med å levere en meget solid kamp. Lise ble kampens toppscorer med 8 mål. Hun ble også kåret til banens beste spiller av en jury i hallen. Linn Jørum Sulland (7), Nora Mørk (7), Linn-Kristin Riegelhuth Koren (6) og Gro Hammerseng-Edin (5) noterte seg også flittig i målprotokollen i kveld. Sistnevnte var en tur i bakken tidlig i første omgang og måtte ta en pause på benken. Heldigvis var det ikke alvorlig, for Gro var tilbake på banen i slutten av første omgang.

Byåsen i Trondheim

Direkte etter at kampen i Arena Larvik var avsluttet kunne publikum se trekningen til semifinalene på storskjerm. Der kom nok en gang Byåsen opp av bollen når Larvik skulle få sin motstander. For fjerde året på rad møtes Norges to desidert beste lag før den store finalen i Oslo Spektrum. Lagene spilte mot hverandre i seks Cupfinaler på rad fra 2004 til 2010.  Semifinalen spilles i Trondheim onsdag 20. november. Før den tid skal lagene måle krefter i Postenligaen. Onsdag 6. november kommer Byåsen til Arena Larvik og det som må kunne kalles en tidlig seriefinale. I den andre semifinalekampen møtes Tertnes og Oppsal. Sistnevnte med tidligere Storhamar-trener Arne Senstad i spissen, slo noe overraskende ut  nettopp Storhamar i kveld.

Ny kamp på lørdag

For Larviks del skal det skje mye før den nevnte semifinalen spilles. Allerede førstkommende lørdag er det klart for ny kamp i Arena Larvik. Da mot spanske Bera Bera i Champions League. Med seier i den kampen vil Larvik ha tatt et stort steg mot Hovedrunden etter nyttår. Kampen starter kl.1930. Vel møtt!

Larvik-Bera Bera, Champions League, lørdag 2. november kl.1930.

Larvik-Byåsen, Postenligaen, onsdag 6. november kl.1900.