Utklasset Fredrikstad – Larvik

Utklasset Fredrikstad

Søstrene Mørk var skikkelig «slått på» da Larvik utklasset Fredrikstad 40-18 i Arena Larvik i ettermiddag. Anja Hammerseng-Edin manglet kun tre mål på å runde 1000 mål i Postenligaen før kveldens kamp. Det antallet leverte hun på prikken og står nå på eksakt 1000 mål i eliteseriesammenheng.

Hang brukbart med

Fredrikstad var levnet små sjanser i kveldens kamp i Arena Larvik, men de ga seg ikke helt uten kamp. Østfoldingene hang lenge brukbart med i første omgang, men en liten sluttspurt fra Larvik ga en 8-målsledelse til pause 18-10. Etter pausen var det kun et lag på banen og Larvik kunne rullere godt på mannskapet og cruise inn til nok en solid seier.

Tvillingene i slag

Nora og Thea Mørk startet på hver sin kant i denne kampen og begge sprudlet i sine posisjoner. Nora fikk æren av å score sesongens tre første mål i Arena Larvik og fulgte opp med seks til i løpet av de totalt førti minuttene hun var på banen som kant eller bakspiller. Hun ble med det Larviks toppscorer med ni mål og kåret til banens beste spiller av en lokal jury. Søster Thea utnyttet også den halvtimen hun var på banen i kveld. Fire flotte mål og solid spill hele veien, ikke minst i eget forsvar.

Solid målvaktspill

Cecilie Leganger gjorde sesongdebut i kveld og selv om hun selv mente at hun burde ha fått tak i noen av de 10 ballene som passerte henne i første omgang, stod hun som vanlig trygt og godt i mål. I andre omgang kom Alma Hasanic inn mellom stengene bak Larviks forsvar, og hun var sterkt delaktig i Larviks sterke start på 2. omgang. I Levanger holdt hun nullen i 17 minutter. I kveld holdt hun tett i drøye 11 minutter – den perioden vant Larvik 10-0! Larvik er utrolig godt forspent på målvaktsplassen denne sesongen, for i tillegg til de to nevnte jobber Lene Rantala seg tilbake etter skaden hun pådro seg i Ungarn under oppvarmingen til Champions League-finalen mot Györ.

To jubilanter

Både Anja Hammerseng-Edin og Linn Jørum Sulland lyktes med å passere milepelene som var annonsert på forhånd. Anja Rundet 1000 mål totalt i eliteserien, hvorav 123 har kommet i Larviks drakt. Linn Jørum Sulland manglet to mål på å runde 500 mål i Postenligaen som Larvik-spiller. Hun passerte 500 etter ca. 22. minutter da hun økte Larviks ledelse til 14-8.

Nå tar Larvik en liten pause fra Postenligaen. Neste kamp spiles mot Glassverket i Drammenshallen søndag 29. september. Før den tid skal Larvik spille bortekamp i Cupen med Fyllingen som verter. Den kampen spilles onsdag 25. september.