Team TVIS vant i Helgerødhallen – Larvik

Team TVIS vant i Helgerødhallen

TTH var det førende laget i formiddagens kamp i Helgerødhallen utenfor Sandefjord og vant 32-31 etter å ha satt inn det avgjørende målet på 7-meter i det sluttsignalet gikk. Larvik jaget bak stort sett hele kampen, men klarte å ta seg helt opp på siden av TTH i sluttminuttene.

Roligere start

Kampen startet i et noe lavere tempo enn den på torsdag og lagene fulgte hverandre tett innledningsvis. Etter at omgangen var halvspilt klarte TTH å skaffe seg en luke i en periode hvor Larvik slet noe med å få tak på gjestenes hurtige kombinasjonsspill, noe som gjorde at TTH slapp noe enkelt til langs Larviks 6-meter. Når Larvik samtidig slet med å få mål på relativt opplagte sjanser kunne TTH holde Larvik på en armlengdes avstand inn til pause- 16-12.

Spennende avslutning

Kampbildet i 2. omgang var ikke helt ulikt det  vi var vitne til i første omgang. Danskene beholdt føringen og var oppe i en femmålsledelse ved noen anledninger. Denne gangen slapp ikke Larvik taket og inn i kampens 10 siste minutter var kampen jevnet ut. Larvik klarte aldri å ta seg forbi, men var oppe på uavgjort flere ganger mot slutten. På stillingen 31-31 hadde Larvik sjansen men gjennombruddet til Anja Edin ble stoppet av TTHs målvakt. Danskene fikk et frikast midt foran Larviks mål med 5 sekunder igjen å spille. Det var nok til at de rakk å spille seg frem til en sjanse på høyre kant. Det endte med en 7-meter som TTHs 7-meterspesialist og toppscorer Ann Grete Nørgaard rullet over hodet på Larviks gode målvakt Alma Hasanic.

Positivt fremover

Larvik har til nå spilt seks treningskamper og i spillet fremover på banen ser det veldig lyst ut. Med unntak av kampen mot FTC forrige søndag har det blitt scoret mange mål. Bakover gjenstår det fortsatt en del før alt er som det skal være, men det føler vi oss trygge på at vil være i orden når alvoret starter.
Nora Mørk var frisk i ettermiddag og ble Larviks toppscorer med 8 mål. Det på kun 30 minutters spill. Alma Hasanic stod en meget god kamp og var en av årsakene til at TTH ikke slapp lenger unna enn det de gjorde.  Kampens største jubel fikk lynraske Sofie Heide Lund da hun forfulgte noe som så ut til å bli en litt for lang kontringsball Den fikk hun kontroll på rett før hun forsvant ut døra og inn i kafeterian. og avsluttet med et herlig trickskudd rundt beina på TTHs målvakt Louise Bager Due. Anja Hammerseng-Edin var nok en gang meget frisk og en jury i hallen kåret henne til Larviks beste spiller.

Hos gjestene var det nok enn gang Kristina Kristiansen, Mette Gravholt og Ann Grete Nørgaard som skapte mest problemer for Larvik. I tillegg var både Rut Jonsdottir og Anne Sofie Hjort noe skarpere enn i torsdagens kamp.  Det lover godt for TTH som må ramme toppformen om tre uker for da venter enn tøff Champions League-kvalifiseringshelg hvor rivalene fra Viborg kan bli motstander i kampen om en plass i gruppespillet. For Larviks del er det heldigvis uker til at den internasjonale delen av sesongen starter. Vi regner med å få se et topptrimmet Larvik-lag når Podravka kommer på besøk den første helgen i oktober.

Gro hvilte- Tonje snart klar

Gro Hammerseng-Edin har vært veldig sentral for Larvik i de foregående treningskampene. I ettermiddag ble hun innvilget en fortjent pause og ble sittende på benken gjennom hele kampen. Tonje Larsen var med på oppvarmingen til kampen , men spilte ikke. Etter kampen sa hun at hun regner med å spille i treningskampen mot Glassverket i Tjøllinghallen førstkommende onsdag.

Et stort takk sender vi til HG Gokstad for å ha laget en flott ramme rundt kampen og et prikkfritt arrangement!

Publikum: ca. 250

Utvisninger Larvik: 3 x 2
Utvisninger TTH: 1 x 2