Finalehåpet lever! – Larvik

Finalehåpet lever!

Det var en blytung første omgang som felte Larvik i ettermiddagens semifinale i Arena Larvik. Krim fikk en drømmeåpning på kampen og ledet 16-9 halvveis i kampen. En sterk andre omgang fra Larvik holdt på å snu kampen, men gjestene holdt unna og vant 24-22. Andreomgangen til Larvik gjør at finalehåpet fortsatt lever.

Krim sjokkåpnet
Krim tok initiativet direkte og scoret 6 mål uten at Larvik klarte å få hull på Krim. Det tok no og et halvt minutt før Gro Hammerseng satte inn Larviks første mål i kampen, da hun reduserte til 1-6.
Den vonde starten så ut til å følge Larvik gjennom hele første omgangen, og det var en duknakket gjeng som gikk til pause på stillingen 9-16, etter en omgang med svakt forsvarsspill og tafatt angrepsspill. Ti tekniske feil forteller litt om Larviks problemer den første halvtimen.

Fikk troen tilbake
Hva som ble sagt i pausen vites ikke, men vi er ganske sikre på at «hårføner’n» var på. Det må uansett ha gjort noe med laget, for det var en helt annen pondus i det Larvik foretok seg etter pausen. Forsvaret løftet seg mange hakk, sammen med Cecilie Leganger i målet. Det var vilje og trykk i taklingene og en langt større besluttsomhet i angrep. Taket løftet seg da Isabel Blanco reduserte til 19-20 etter 22 minutter, men da Susann Müller fikk sette inn 23-20 i undertall med drøye fire minutter igjen på klokka, ble det litt for tøft å snu dette til hjemmeseier.

Larviks gode andre omgang gir håp om at det fortsatt er mulig å ta seg forbi Krim, og spille seg til klubbens andre Champions League-finale. Lørdag venter en tøff oppgave i Ljubljana, men med det spillet og den innsatsen vi fikk se etter pause, bør ingen regne ut Larviks jenter etter denne kampen!

I den andre semifinalen vant Larviks hovedrundemotstander Györ 24-22 mot Oltchim Valcea på bortebane i Romania.