To poeng og godt start på Hovedrunden – Larvik

To poeng og godt start på Hovedrunden

Larvik fikk en god start på Hovedrunden i Champions League med seier 25-19 mot Randers i Arena Larvik i kveld. Helt på skinner gikk det ikke, men absolutt en godkjent start i jakten på en av de to første plassene i gruppen, som gir plass i semifinalene.

Godt forsvarsspill ga god start
Larvik fikk i gang et veldig bra forsvarsspill fra start av, som sammen med en suveren Cecilie Leganger holdt Randers på kun ett mål i snaue 14 minutter. Randers tok time out på stillingen 1-5, det hjalp noe, men Larvik ledet både 8-2 og 9-3 etter den pausen. Følelsen tilsa allikevel at Larvik ikke hadde utnyttet den gode perioden godt nok. Skytingen ble noe upresis i perioder, i tillegg levrete Chana Masson i Randers sitt mål flere kvalifiserte redninger alene mot Larviks spillere. Det førte danskene inn i kampen igjen, til pause var de kun tre mål bak- 12-9.
Larvik opparbeidet seg en fem måls ledelse etter 15 minutter av andre omgang.  Det klarte ikke Randers å svare på, og Larvik kunne ta en trygg seks måls seier.

Cecilie i storslag

Cecilie Leganger startet kampen i Larviks mål i kveld, og for en kamp hun leverte! Sist hun stod bak Larvik-forsvaret var i Cupfinalen 30. desember, i tillegg ble hun febersyk tidligere i denne uken. Det så ikke ut til å prege henne i det hele tatt. Hun var overalt i buret. Selv fremhevet hun forsvarsspillet.

-Jentene jobbet fantastisk foran meg og styrte skytterne i posisjoner jeg liker å få skudd fra. Jeg fikk mye bra hjelp i kveld. Det gir oss en trygghet med tanke på det som venter foran oss, forteller Cecilie.

Det er vanskelig å være uenig i at forsvaret gjorde en avgjørende jobb i kveld, men Cecilie reddet lang mer enn styrte skudd i denne kampen. Hun ble fortjent kåret til Larviks beste.

Linn-Kristin Riegelhuth og Gro Hammerseng var de to som noterte seg for flest mål hos hjemmelaget, med henholdsvis 7 og 5 mål.

Neste kamp i Champions League spilles søndag 10. februar i Podgorica med regjerende Champions League mester Buducnost som motstander. Førstkommende helg trer de øvrige lagene inn i turneringen.