Viktig seier i åpningskampen mot Serbia – Larvik

Viktig seier i åpningskampen mot Serbia

Etter en strålende første omgang av Norge og ledelse 17-12 til pause, var det ikke mye som tilsa at vi skulle bli vitne til et drama i andre omgang. Men det ble vi. Heldigvis holdt det til seier 28-26.

Skjerpet start
Norge kom desidert best i gang i kampen og stakk rett opp i en ledelse 7-3. Norge var nok litt trigget av serberne som mente at Norge vanligvis er «slow starters» i mesterskap. Norge spilte med stor variasjon i angrep. Spesielt viktig var det at bakspillerne markerte seg som skyttere fra start. Det skapte mye rom i det serbiske forvaret. En solid defensiv mur slo noen sprekker i siste del av omgangen. Det kunne selv ikke en solid Katrine Lunde demme opp for og Serbia fikk lurt inn 12 baller i det norske målet i en omgang hvor det var Norges angrepsspill som gledet mest.

Rotete andre omgang
Omgangen startet med et par kjappe Serbiske reduseringer som Norge ganske kjapt svarte på.
Det så bra ut på stillingen 19-14, men Serbia lot seg ikke knekke av det. Deres superstjerne Andrea Lekic måtte starte kampen som ren angrepsspiller, noe som kunne kalles en rar vurdering av lagledelsen. Hun er sannsynligvis verdens beste spiller i ankomstfasen og bør alltid stå på banen.
Den rollen fikk hun i andre omgang og det skapte store problemer for et norsk lag som måtte slite for målene i etablert angrep. Norges feil og skuddbom ble straffet hardt av Serbia og dirigent Lekic. Med snaut 8 minutter igjen utlignet de til 25-25, og følelsen fra andre omgangen mot Frankrike i Møbelringen Cup kom plutselig snikende.
Heldigvis stod Norge frem som det mesterskapslaget det er, og da Linka satte inn 28-26 med 25 sekunder igjen av kampen var det at faktum at Norge hadde sikret seg to meget viktige poeng som garantert blir med inn i mellomspillet.

Linka og Lunde best.
Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Katrine Lunde fremstod som Norges beste spillere i kampen. Linka som Norges mest presise spiller med 8 mål på 9 skudd. Det er rett og slett verdensklasse. Katrine radet som vanlig opp klasseredninger, ikke minst i den dramatiske innspurten.
Anja Edin ble sittende på benken i hele første omgang, men når hun først ble byttet inn brukte hun ikke lang tid på å vise seg frem. Hun scoret tre mål temmelig kjapt og fire totalt, og serverte flere gode innspill i den tiden hun var innpå.
Linn Jørum Sulland var med på å sette standarden i første omgang med noen susere fra distanse og flotte innspill til Marit M. Frafjord.
Karoline D. Breivang slo an tonen med å sette inn Norges første mål. Hun gjør som vanlig grovjobben godt, og nært sagt som vanlig ble hun satt innpå i de hektiske sluttminuttene, og Karo var kald i toppen da hun slo den siste pasningen til Linkas siste og avgjørende mål.