Vi har mere å gå på! – Larvik

Vi har mere å gå på!

Norge slo Sør Korea 31-25 i semifinalen i OL. Heidi Løke, en av Norges beste i dag hadde knapt fått igjen pusten før hun på TV annonserte at dette laget har mere å gå på, og at gullet skal hjem.

Den offensive tonen lover godt for finalen på lørdag.

Sør Korea var nok relativt giret på revansje etter det forsmedelige tapet i semifinalen i Bejing i 2008. I dag var de i realiteten ikke i nærheten av å få det. Norge styrte kampen fra start til mål. De fleste som har sett Sør Korea i dette mesterskapet og som hadde kampen i 2008 i bakhodet følte seg nok ikke helt trygge før det gjenstod noen få minutter.
Vi var vitne til en liten forvandling etter 17 minutter av første omgang. Norge førte 13-7 og alt så veldig trygt ut. Sør Korea utnyttet en time out på beste måte, og jobbet seg opp i ryggen på Norge.

Når Sør Korea reduserte til 15-16 etter snaue 26 minutter så det litt trøblete ut. Norge fikk en utvisning i samme slengen. Heldigvis vant Norge den perioden takket være en scoring av Kristine Lunde Borgersen. Sør Korea maktet ikke score flere mål, og Norge red av stormen inn mot pause. Amanda Kurtovic smalt en suser opp i krysset ti sekunder før pause. Det sendte Norge i garderoben med ledelse 18-15.

Halvveis ut i andre omgang var ledelsen økt til 25-19, og derfra og inn var det aldri noen tvil om hvem som kom til å bli første finalist i OL-turneringen.

Det spillet Norge viste i lange perioder av dagens kamp var bygget på samme lest som de siste 20 minuttene mot Brasil i kvartfinalen. Godt forsvarsspill, bra trykk i kontringene, med et helt lag på sprang etter koreanerne.
Forsvarsarbeidet var stort sett godkjent, med noen minus for å slippe til litt vel enkelt mellom de de to ytterste i forsvar, og litt passivitet mot skudd fra distanse.

I dag fikk vi også se at vi har to målvakter i verdensklasse. Kari Aalvik Grimsbø var ikke like rødglødende i dag, da var det godt å se Katrine Lunde Haraldsen i praktslag. Hun endte med en redningsprosent på godt over 50 prosent.

Vi gratulerer alle som bidro til seier, med et ekstra hurra for jentene fra Larvik HK. Karoline Dyhre Breivang, Kari Mette Johansen og Linn-Kristin Riegelhuth er klare for sin andre OL-finale på rad. Linn- Jørum Sulland og viborgklare Amanda Kurtovic, er debutanter i denne sammenhengen. Lykke til på lørdag.

Larvik HK planlegger et arrangement hvor alle som vil være med på å heie Norge frem til gull kan se kampen sammen. Finalen spilles kl. 21.30 norsk tid.