Vanvittig snuoperasjon! – Larvik

Vanvittig snuoperasjon!

Halvveis i kvartfinalen mot Brasil så det ut til at Norge var på vei ut av OL, men en helt vanvittig snuoperasjon de siste 20 minuttene sørget for at Norge er klare for semifinale etter seier 21-19 mot Brasil.

Norge lå under med 13-9 til pause etter å ha slitt tungt de første 30 minuttene. Det så ikke spesielt lysere ut i starten av andre for Brasil scoret de to første målene i andre omgang.

Karil Aalvik Grimsbø hoppet inn i det norske målet noen minutter før pause og viste lovende takter. I andre omgang var hun helt enorm, og det var som om noen slo på en bryter i det norske laget, da man klarte å kontre inn et par kjappe baller etter at Brasil hadde økt sin ledelse til 6 mål.

Med ett så vi det nådeløse forsvarsspillet og de kjappe kontringene som har vært så fraværende så¨langt i mesterskapet. Laget stormet etter Brasil og plutselig så vi de skarpe avgjørende pasningene og skuddene fra de norske jentene.

Landslagstrener Thor Hergeirsson forsøkte å forklare snuoperasjonen etter beste evne ved kampslutt.

-I dag fant vi frem til det som dette laget har vært best på i verden, nemlig team spirit. Det løsner på et par kontringer. Vi har snakket om at kanskje noen sånne aksjoner med gode forsvar og kontringer med trykk kunne gjøre at vi fikk vippet over «bryter ‘n».
Og det skjer så til de grader. Vi har venta på det her. Vi har fått det til i korte perioder i de fem andre kampene. Denne gangen varte det i 20 minutter. Vi skal huske at dette ikke kommer av seg selv. Nå må vi trigge dette videre frem mot semifinalen på torsdag.

Kari Aalvik Grimsbø satte tonen i andre omgang. Hun fikk med seg en drivende god Gøril Snorroeggen samt Norges til nå beste utespiller i turneringen Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

De tre var hakket hvassere enn resten, og Grimsbø selv gråt gledestårer etter kampen.-Vi står sammen og mister aldri troen på oss selv og da løsner det til slutt. Vi er et godt lag med en fantastisk stemning og man blir bare så gira av det hele.

Klokken 1800 starter kampen som skal gi Norge en motstander i semifinalen. Da møtes Russland og Sør Korea i Copper Box.