Avgjørelsen faller lørdag – Larvik

Avgjørelsen faller lørdag

Det er duket for et spennende returoppgjør i sluttspillfinalen mellom Larvik og Byåsen. Larvik jobbet seg til seier 27-26 i Trondheim onsdag – det betyr at ingenting er avgjort på forhånd.

Slitekamp
Larvik måtte slite for seieren på onsdag etter at Byåsen sjokkåpnet kampen, og opparbeidet seg en ledelse på seks mål etter drøye 17 minutter i første omgang. Det ble lagt ned mye krefter på å kutte ned forspranget til pause, og selv om Byåsen stort sett var i føringen gjennom hele kampen var Larvik på skuddhold gjennom hele 2. omgang.  Nådeskuddet kom med tre sekunder igjen da Linn Jørum Sulland kriget seg igjennom Byåsen-forsvarets venstre side og plasserte ballen trygt i mål.

– Vi var ikke slått på fra start, forteller Tor Odvar Moen. Byåsen stupte i angrep og la et hardt trykk på forsvaret vårt. Vi ga også bort ballen altfor enkelt i starten, og ble hardt straffet med kontringer i mot. Men, dette er en gjeng som aldri gir seg, og selv om vi spillemessig ikke var helt på topp fikk vi betalt for å krige hele veien. Vi har tatt lærdom av dette, og jeg garanterer at vi får se en helt annen tenning fra start på lørdag. Først og fremst skal vi få orden på vårt varemerke – det kompromissløse forsvarsspillet. Fremover på banen har vi perioder hvor vi gjør mye bra – de periodene må bli lengre.

Skuffelse i Byåsen
Skuffelsen over tapet lå tjukt utenpå Byåsen-spillerne etter kampen på onsdag. Flere utalte at det dårligste laget vant. Den kjøper ikke Tor Odvar.

– Jeg registrerte det, og det var nok et utslag av enorm skuffelse etter kampen. De var gode for dagen, men vi var likevel bedre, selv om vi ikke leverte på topp. Håndballen er relativt nådesløst der. Det beste laget vinner kampen, avslutter Tor Odvar.

Sara tilbake
Larvik får tilbake Sara Breistøl til returkampen etter sju uker på sidelinjen med kjevebrudd. Resten av troppen er lik den som var i Trondheim på onsdag. Hos Byåsen meldes det om litt usikkerhet rundt Tonje Nøstvolds deltagelse i kampen. Hun var ved siden av Ida Alstad, den førende spilleren hos Byåsen på onsdag. I sluttminuttene pådro hun seg en smell i albuen. I følge Byåsens hjemmeside tas det en avgjørelse fredag kveld om Nøstvold skal bli med flyet ned til kampen.

Larvik – Byåsen, lørdag 28.april klokken 12.40 i Arena Larvik

KJØP BILLETTER TIL KAMPEN