Norge spilte uavgjort mot Brasil – Larvik

Norge spilte uavgjort mot Brasil

Norge møtte Brasil, VM-vertene fra desember, til treningskamp i London i kveld. Kampen endte uavgjort 29-29.

De norske verdensmesterne har lagt denne ukens samling til London, og under oppholdet skal det spilles to kamper mot Brasil. Den første ble spilt i kveld i det nye OL-anlegget for håndball i London.
Norge kom dårlig i gang, og på stillingen 4-7 måtte lagledelsen legge det grønne kortet på dommerbordet. Det hjalp, for Norge scoret 4 strake mål etter time out praten, og Norge holdt seg foran til pause.
Norge opparbeidet seg en ledelse på 3-4 mål etter pause, men mot slutten kom Brasil tilbake. Med et par minutter igjen å spille ledet Norge 28-27, og hadde to gode muligheter til å lukke matchen, men Chana Masson i Brasils mål kom opp med to kjemperedninger. Brasil utnyttet dette og ledet 29-28 da Norge tok time out med 10 sekunder igjen av kampen.
Norge kastet på en ekstra utespiller, og med 4 sekunder igjen steg Kristine Lunde- Borgersen til værs og banket inn utligningen til 29-29.

Alle fem fra Larvik kom på banen i kveld. Linn Jørum Sulland ble norsk toppscorer med 8 mål, hvorav 5 fra 7-metersmerke. Linn-Kristin Riegelhuth Koren spilte en meget god kamp på høyrekanten, og var meget effektiv i angrep med 7 mål. Amanda Kurtovic smalt inn det som må være dagens mål da hun klinte et underarmskudd opp i nettaket. Kari Mette Johansen og Karoline Dyhre Breivang fikk også rikelig med spilletid- begge scoret 2 mål.

Norske målscorere: Linn Jørum Sulland 8, Linn Kristin Riegelhuth Koren 7, Heidi Løke 4, Marit Malm Frafjord 3, Karoline Dyhre Breivang 2, Kari Mette Johansen 2, Charlotte Mordal 1, Amanda Kurtovic 1 og Kristine Lunde-Borgersen 1.

Toppscorer Brasil: Nacimento, 8 mål.

Utvisninger: Norge 5×2 min., Brasil 1×2 min