Tøff helg for hjemmelagene – Larvik

Tøff helg for hjemmelagene

Larvik vant som kjent 26-22 mot FC Midtjylland på bortebane fredag kveld. I går fulgte Györ opp med en viktig seier i Spania. I den andre puljen vant både Oltchim Valcea og Buducnost på bortebane.

Høy intensitet i Spania
Det var naturlig nok knyttet mest spenning rundt kampen i Spania, der Larviks gruppemotstandere Itxako og Györ braket sammen i en kamp preget av høy intensitet og tøffe dueller.
Györ taklet dette best og vant 28-26. Ungarerne kom best i gang og gikk rett opp til 2-0. Itxako kom raskt til hektene, med hjelp av noen praktredninger av Silvia Navarro, og god skyting fra distanse av Alexandrina Barbosa fikk Itxako bragt seg foran med tre mål etter snaue 20 minutter. Det var allikevel Györ som spurtet best før pause og ledet 14-13 halvveis.

Gikk offensivt til verks
Itxako forsøkte med et mer offensivt forsvar i andre omgang, uten at det utgjorde noen særlig forskjell. Györ sørget for å holde spanjolene på avstand, og var 2-4 mål foran gjennom hele 2.omgangen. Anita Görbicz utviste stor rutine i andre omgang, og styrte sitt lag på en solid måte. Hun spilte ut hele sitt repertoar, og tok ansvar som avslutter når Györ var presset i angrep. Hver gang Itxako nærmet seg dukket Katrine Lunde Haraldsen opp med noen fantastiske redninger. Hun utgjorde helt klart den store forskjellen lagene i mellom, sammen med Görbicz.

Dramatisk avslutning
Med 1 1/2 minutt igjen av kampen kom Itxako med en sluttspurt, med to reduseringer som bragte dem opp kun ett mål bak Györ, med under et minuttt igjen av kampen. Da kokte det på tribunene i Estella. Itxako hadde flere opplagte scoringsmuligheter mot slutten, nok en gang viste Katrine Lunde Haraldsen hvilken matchvinner hun kan være, og Györ kunne sette inn det det som ble det avgjørende målet med noen sekunder igjen å spille.

Fordel for Larvik
Utfallet av kampen kan gi Larvik en fordel i kampen om en av de to første plassene i gruppen. Det krever seier mot Itxako førstkommende søndag når lagene møtes i Larvik. Det vil gi en luke på fire poeng ned til spanjolene, og vinner også Györ sin hjemmekamp mot FCM vil både Itxako og FCM være poengløse etter to kamper, og under et stort press.

To borteseire i pulje 2
Også i den andre puljen var det bortelagene som kom best fra det på lørdag. Oltchim Valcea vant 31-25 mot Krim Ljubljana i Slovenia. Tidligere Byåsen-spiller, tyrkiske Yeliz Özel storspilte for Oltchim og ble kampens toppscorer med åtte mål.
Kampen bød også på et come back i topphåndballen. Luminita Hutupan Dinu var tilbake mellom stengene hos Oltchim, to år etter at hun la opp. Førtiåringen får gode skussmål for innsatsen, spesielt for hennes gode igangsettinger av kontringsspillet til rumenerne.
Buducnost Podgorica, som Larvik slo ut i semifinalene i fjor, var på forhånd sett på som relativt stor favoritt før bortemøtet mot franske Metz. Metz fikk sin storstjerne Allison Pineau krosbåndskadet under VM i Brasil, og mange regnet nok med at det ville svekke laget betydelig.
Det har det nok også gjort, men Metz ga seg ikke uten kamp og fulgte Buducnost til døra. Det var montenegrinernes rutine som ble avgjørende i sluttminuttene.
Den tyske landslagsmålvakten Clara Woltering storspilte, og det sammen med Bojana Popovic sin rutine ble franskmennenes bane. Buducnost vant til slutt 29-27 etter å ha ledet 15-14 til pause.