Kjørte over Tertnes – Larvik

Kjørte over Tertnes

Larvik Håndballklubb knuste Tertnes 21-41 i toppkampen i Haukelandshallen onsdag kveld.

-Denne kampen viser at formen er i anmarsj og at vi er i rute før vi igjen skal ut i Europa, sier en tydelig oppglødd trener Tor Odvar Moen. Vi går ut i hundre og bare øker utover. Vi kjører rett og slett over Tertnes fra start til slutt i denne kampen, og det var aldri tvil om hvor seieren skulle havne, fortsetter Moen.

Tertnes startet kampen i en utgruppert forsvarsformasjon som har fungert meget godt i de siste kampene, men mot et av Verdens beste lag var det ikke godt nok. Larvikjentene var tente og klare for kamp, og gang på gang klarte de å løpe gjennom Tertnesforsvaret. Tertnes tok riktignok ledelsen 1-0, og holdt litt følge resultatmessig i rundt 12 minutter. Men derfra og ut var det slutt for bergenserne.

-Vi ledet 20-13 til pause og ba jentene sørge for litt færre mål bakover i andre omgang, og det klarte de fremragende. Jentene ga skikkelig gass etter pause og vi scorer 14 mål på de første snaue 16 minuttene av andre omgang. Det er fantastisk bra. I dag er vi virkelig gode og Ternes hadde ikke en sjanse, sier Tor Odvar Moen. Uansett hvilke grep de gjorde forsvarsmessig fikk de ikke taket på oss, og vi leverte virkelig varene foran et flott publikum. Det var nesten som å spille på hjemmebane, sier Moen. Veldig mange unger hadde tatt turen for å heie på oss, og det var tydelig at det hadde en betydning. Jentene syntes det var topp og tente nok litt ekstra til, avslutter Larviktreneren.

Nå venter Njård borte i Oslo for Larvik på tirsdag, før veien går med ferja til Danmark og møtet med FC Midtjylland neste fredag. Jentene viste med denne kampen at det kan bli mange store øyeblikk også denne sesongen. Etter noen variable prestasjoner etter nyttår, er det nå spennende å se om den harde treningen vil betale seg. Jentene er hvertfall glade for at trenerne har trappet ned noe på blodslitet for denne gang.

– Det var deilig å spille en onsdagskamp uten å ha tatt tunge knebøy på mandag, sa en glisende Karoline Dyhre Breivang til trener Tor Odvar Moen på tampen av kampen mot Tertnes.

Cecilie Leganger var forøvrig tilbake i Larvikmålet. Hun spilte sin første kamp for året og leverte på det nivået vi kjenner henne. Innsatsen blei belønnet med premien som Larviks beste spiller på hennes gamle hjemmebane.

Larviks lag: Cecilie Leganger, Lene Rantala – Tonje Larsen, Sara Breistøl 3, Isabel Blanco 3, Tine Rustad Kristiansen 8, Kari Mette Johansen 6, Karoline Dyhre Breivang 6, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2, Linn Jørum Sulland 7 (4), Tine Stange 3, Pernille Wibe 2, Amanda Kurtovic 1.

Toppscorer Tertnes: Linn Gossé 6 (1).