Internasjonalt blikk – Larvik

Internasjonalt blikk

Larviks kommende motstandere var alle i full sving i den hjemlige serien denne helgen.

Larvik starter som kjent opp Champions League med bortekamp mot FC Midtjylland fredag 3.februar. FCM har vært inne i en god periode hvor man blant annet slo Viborg klart forrige helg.

Lørdag gikk det ikke fullt så bra da de tok turen til København for å møte FIF. Københavnerne trakk litt i fra mot slutten av første omgang, og den avstanden holdt de helt inn til seier 26-22.

FCM har i det hele tatt slitt litt på bortebane denne sesongen og dette var det fjerde tapet ute. Tapet var nok surt, men minst like ille for laget er det at deres beste playmaker Lærke Møller måtte gå ut med skade i andre omgang.

Til sporten.dk sier Møller, som gikk glipp av VM i desember på grunn av en vond skulder, følgende om episoden.
-Det skjedde i begynnelsen av andre omgang. Jeg kom litt ut av balanse i en takling og kjente en liten vridning i kneet. Jeg tar situasjonen med ro og krysser fingrene for at det ikke er noe alvorlig, sier hun.
Hun gjennomfører en skanning av kneet på mandag.

I Spania valser Itxako over alt og alle. Etter tretten serierunder topper de tabellen med 13 strake gevinster og er hele fem poeng foran Bera Bera på andre plass.

Lørdag var det Kukullaga som fikk gjennomgå i egen hall, da et meget arbeidsomt Itxako vant 41-14. Laget har to seriekamper igjen før oppstarten av Champions League.  Søndag tar de i mot bunnproppen Gijon, før de skal ut i et rent toppoppgjør mot Bera Bera fra San Sebastian to dager senere. Itxako starter Champions League med hjemmekamp mot Györ lørdag 4. februar.
Klubbene møttes i semifinalen forrige sesong. Da endte det med seier 26-21 på hjemmebane og 24-24 i Ungarn.

Nevnte Györ med Heidi Løke og Karl Erik Bøhn er også totalt overlegne i den hjemlige serien. Det har blitt 16 seiere på 16 kamper- i helt overlegen stil. Györ snitter rett i underkant av 40 mål fremover og rett over 23 bakover.

Det sier det meste om klubbens posisjon i ungarsk håndball om dagen. FTC Budapest som ligger på andre plass på tabellen har spilt to kamper mot Györ og tapt 37-20 borte og 41-30 på hjemmebane.

FTC er bare for å ha nevnt det, regjerende mester i Cupvinnercupen og sett i europeisk målestokk et meget godt lag. Fredag var det svakt plasserte Szekszard som fikk gjennomgå på hjemmebane. Györ vant hele 42-17.

En ting er sikkert, vi står foran en meget spennede periode med storkamper på rekke og rad i februar og mars.