Enkel seier over Kina – Larvik

Enkel seier over Kina

Det ble en enkel seier mot Kina søndag for håndballjentene. Tine Stange hadde god uttelling og scoret seks mål for Norge og Terese Pedersen hold buret rent i et kvarter fra starten av 2. omgang.

Det ble lett match for håndballjentene mot vertsnasjonen. Norge hadde full kontroll – hele veien. Og endelig fikk vi se skikkelig trykk fra distanse også.

Kineserne hadde stor respekt for de norske linjespillerne, noe som ga bakspillerne gode arbeidsforhold. Spesielt Tine Stange var stor i førsteomgangen – hun puttet fem.

– Jeg er kjempefornøyd med kampen. Det hjelper på selvtilliten, sier hun til handballmagasinet.no

Tirsdagens duell med Spania blir noe helt annet. Spanjolene slo gjennom i fjor med 24-24 mot Norge i gruppespillet i EM. Lagene møttes igjen i finalen. Der fosset de norske jentene fra til suveren seier i 2. omgang.

Senere søndag slo Spania ut Romania. Det kan være en fordel for Norge på tirsdag at Spania er klare for semifinale allerede før kampen mot Norge.

Kina – Norge 19-34 (10-18)
Norge: Terese Pedersen, Kari Aalvik Grimsbø – Tonje Larsen, Ida Alstad 4, Heidi Løke 3, Tonje Nøstvold 2, Karoline Dyhre Breivang, Kari Mette Johansen 1, Marit Malm Frafjord 4, Linn-Kristin Riegelhuth 7, Tine Stange 6, Anja Edin 2, Camilla Herrem 3, Siri Seglem 2.

PS! Sverige, som ikke klarte å gå videre til hovedrunden, satte nye VM-rekord søndag med 66 scoringer i sin seier over Australia i Presidents Cup.